“Αναγκαίος πλέον ένας γόνιμος διάλογος με την αντιπολίτευση”

“Έχουμε μπροστά μας μια τετραετία» τόνισε, μιλώντας  στον Realfm 97,8 η Όλγα Γεροβασίλη.H κυβερνητική εκπρόσωπος  θεωρεί αναγκαίο ένα διάλογο με την αντιπολίτευση ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο Ασφαλιστικό και τα ισοδύναμα μέτρα.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε ότι: «Το ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα. Είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα και ήταν και ένα κέρδος της συμφωνίας αυτό. Θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, απ’ όσο ξέρω την άλλη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το ασφαλιστικό να κλείσει τον Νοέμβριο».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα ισοδύναμα η κ. Γεροβασίλη, απάντησε:«Δεν είμαι σε θέση να σας πω τα ισοδύναμα. Είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο όπως αντιλαμβάνεστε. Και γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια διότι είναι σαφές και σε εμάς ότι πολλά σημεία αυτής της συμφωνίας εμπεριέχουν πάρα πολύ σοβαρές αδικίες και δύσκολα επώδυνα μέτρα, τα οποία δεν θα θέλαμε να υιοθετήσουμε. Ωστόσο έχουμε αναγκαστεί να δεχθούμε, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τον τρόπο που έκλεισε το καλοκαίρι».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η συμφωνία, έχει ως θετικό, το ότι έχει πολύ σοβαρά ζητήματα που κρατήθηκαν ανοιχτά, παρ’ όλη την πίεση που δεχόμασταν και από την αντιπολίτευση στο εσωτερικό…»

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι: «Βρίσκεται στην καρδιά της πολιτικής μας αλλά και του προβλήματος η συζήτηση για το χρέος», ενώ σχετικά με τη φορολογία επεσήμανε:

«Δεν είναι καινούργια φοροκαταιγίδα που έρχεται τώρα. Είναι φόροι οι οποίοι υπάρχουν απ’ την προηγούμενη χρονιά. Είναι φόροι οι οποίοι αντιστοιχούν σε φορολογικά νομοσχέδια του προηγούμενου έτους που δεν ήταν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί και δεν πιστεύουμε στο μοντέλο ότι μέσα από τη φορολογία και τη μείωση των δημοσίων δαπανών θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα. Δεν το πιστέψαμε ποτέ αυτό. Απέναντι σε αυτό παλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια και το ίδιο κάνουμε και σήμερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα