«Αναγκαστικά συνεργαζόμαστε με τον Καμμένο»

Στο θέμα που βρίσκεται ψηλά στην πολιτική επικαιρότητα, αυτό του πλοίου NOOR 1 με την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που μετέφερε αλλά και τις συνομιλίες που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Μάκη Γιανουσάκη αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ενώ έκανε λόγο για αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός υιοθέτησε την θέση της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου ότι πίσω από το ζήτημα της εμπορίας ναρκωτικών υπάρχουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας, λέγοντας ακόμα ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ.Καμμένος «αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκολύνει τις δικαστικές αρχές στην υπόθεση του Noor 1».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  αναφερόμενος στον Β. Μαρινάκη υποστήριξε ότι «δεν λέω ότι είναι ένοχος ούτε αθώος».«Υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα» ανέφερε τονίζοντας ότι ο επιχειρηματίας έχει παραπεμφθεί με δικαστικό βούλευμα για κακουργηματική υπόθεση.

«Γιατί η κυβέρνηση του επέτρεψε να μετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.Ήταν λάθος της κυβέρνησης.
Η ΝΔ τι λέει για όλα αυτά;» διερωτήθηκε ο κ.Φίλης.

«Χρειάζονται κεντροαριστερές κυβερνήσεις»

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.«Αναγκαστικά συνεργαζόμαστε με τον Καμμένο. Είναι αναγκαστική λύση η συνεργασία στη βάση της μη κανονικότητας που ζούμε.Θέλετε πολιτική αστάθεια;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι τώρα αρχίζει ο διάλογος για μετεκλογική συνεργασία.

«Τώρα δεν μιλάμε για συνεργασία, θα προκαλέσουμε πολιτική κρίση» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος κάλεσε τη ΔΗΣΥ να δώσει απάντηση στο ερώτημα της συνεργασίας της κεντροαριστεράς, με αφορμή και το «προσκλητήριο» του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «χρειάζονται κεντροαριστερές κυβερνήσεις».

Για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ

Όσον αφορά το ζήτημα των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι θα λυθεί το θέμα, αλλά στο πλαίσιο της νομιμότητας, και ζήτησε διάλογο.

«Επιτελούν ευκαιριακό έργο ή μόνιμη και πάγια ανάγκη;Αν επιτελούν μόνιμη ανάγκη συνεπώς χρειάζεται να είναι μόνιμο και πάγιο προσωπικό» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είχαμε εμπάργκο στις προσλήψεις λόγω τρόικας».
«Για να φτάσουμε στη σημερινή λύση (τροπολογία) είχαμε να ενισχύσουμε το κύρος της χώρας στο πλαίσιο μιας σκληρής άτεγκτης επιτροπείας.
Η αντιπολίτευση πήγε να κάνει παιχνίδι με τους συμβασιούχους το μάζεψε όμως» τόνισε ο κ.Φίλης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση κληρονόμησε το πρόβλημα των απορριμμάτων.

“Δεν υπάρχει ελάφρυνση χρέους, ποσοτική χαλάρωση δεν υφίσταται”

Για τη συμφωνία του Eurogroup σχολίασε ότι «βλέπουμε ανακούφιση του κόσμου που έκλεισε η αξιολόγηση, αλλά αυτή είναι η πρώτη αντίδραση».«Δεν υπάρχει ελάφρυνση χρέους, κάποιες προσδοκίες υπάρχουν, ποσοτική χαλάρωση δεν υφίσταται.
Το θέμα είναι να βγούμε στις αγορές» τόνισε ο κ.Φίλης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα