Αναδρομικό χαράτσι από ΕΦΚΑ σε χιλιάδες ασφαλισμένους

Νέο σοκ περιμένει τους ασφαλισμένους αφού αναδρομικό χαράτσι έρχεται μέσα στον Ιούλιο από τον ΕΦΚΑ και αφορά 55.000 ασφαλισμένους, στους οποίους θα σταλθούν τα ραβασάκια.Στο στόχαστρο του Φορέα μπαίνουν  ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς κ.α.).

Με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αρχικά το «μάρμαρο» θα κληθούν να πληρώσουν, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, όσοι έκαναν έναρξη επαγγέλματος την 1η Ιανουαρίου 2017.

167 ευρώ για έξι μήνες

Στα ειδοποιητήρια αυτά, που κατά πληροφορίες αφορούν περίπου 55.000 ασφαλισμένους, θα περιλαμβάνεται αναδρομικά το ελάχιστο ποσό μηνιαίας εισφοράς ύψους 167 ευρώ για έξι μήνες.

Σε δεύτερη φάση στη «μέγγενη» του ΕΦΚΑ θα βρεθούν περίπου 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες καθώς θα ξεκινήσει ο επανυπολογισμός των εισφορών με τα εισοδήματα του 2016 αντί του 2015.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και η λυπητερή μέσω των συμψηφισμών για όσους θα κληθούν να πληρώσουν αναμένονται τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα