Νταμπλούχος μέσα στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ!

Μεγάλος, τεράστιος Παναθηναϊκός, πάτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, πανάξια και παντοκρατορικά και πήρε το ΝΤΑΜΠΛ μέσα στο Φάληρο, παρά τις προβλέψεις των ειδικών πριν από τη διεξαγωγή του Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Αυτός ο ημιτελικός επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έσπειρα χαμόγελα σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, ήταν φαίνεται το τέλος της χρονιάς. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί μία μεγάλη σε διάρκεια χρονιά και ο ΠΑΟ Superfoods που ήταν ανεβασμένος λόγω του Πασκουάλ – με τη βελτίωση καμουφλαρισμένη λόγω του αποκλεισμού από τη Φενέρ – πήγε και πήρε την κούπα μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, όπως έκανε στην πραγματικότητα και με το Κύπελλο.

Ο Καταλανός προπονητής έκανε μάλλον δουλειά τόσο καιρό και αυτή φάνηκε στους τελικούς που έκανε τρεις νίκες, τη μία πιο εύκολα από την άλλη και δύο ήττες, στις οποίες έχασε στη λεπτομέρεια.

Τι έγινε στο ματς του ΣΕΦ… Βρέθηκε να χάνει 11-3 και μετά σιγά-σιγά πήρε τα πάνω του και εντελώς φυσιολογικά κατέκτησε τη νίκη και το πρωτάθλημα κόντρα σε έναν κάκιστο, μάλλον φυσιολογικά όμως, Ολυμπιακό.

Το ματς όπως αναμενόταν δεν τελείωσε φυσιολογικά, διότι στο συγκεκριμένο γήπεδο κάποιοι ελάχιστοι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν ανέχονται την ήττα.

 

Η «Α» μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση.

Α’ δεκάλεπτο: 17-14: Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 11-3, ο Μιλουτίνοφ έκανε δεύτερο φάουλ και ο Σφαιρόπουλος τον έβγαλε με αποτέλεσμα ο ΠΑΟ να ισορροπήσει. Δυνατός στα ριμπάουντ ο ΟΣΦΠ, αλλά όχι στη δημιουργία, άστοχος ο ΠΑΟ, αλλά τον κράτησε στο σκορ ο Μπουρούσης.

Β’ δεκάλεπτο: 27-36: Εξαιρετικός ο ΠΑΟ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Καλάθη αρχικά να κάνει ότι θέλει και να φτάνει τη διαφορά σε διψήφια διαφορά. Τρομερά άστοχος ο Ολυμπιακός από μακριά, διόρθωσε και τα μπλοκ άουτ η ομάδα του Πασκουάλ, πάλι πολλά λάθη οι “ερυθρόλευκοι”.

Γ’ δεκάλεπτο: 37-57. Οικτρός ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟ έφτασε τη διαφορά στους 20 πόντους και μετά ξεκίνησε τις αργές επιθέσεις, πραγματικά οι “ερυθρόλευκοι” πληρώνουν την κούραση όλης της χρονιάς, αν γυρίσουν αυτό το ματς θα είναι μπασκετικό θαύμα.

Δ’ δεκάλεπτο: 51-66. Δεν μπορεί να μειώσει ο Ολυμπιακός παραπάνω και το ματς διεκόπη για μισή ώρα, καθώς οι οπαδοί πετάνε ότι βρίσκουν εντός του γηπέδου. Τελικά ολοκληρώνεται σε άδειο γήπεδο με το σκορ στο 51-66.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                        ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μιλουτίνοφ 6                           Τζέιμς 11

Πρίντεζης 4                               Σίνγκλεντον 2

Παπανικολάου 7                      Γκέιμπριελ 3

Μάντζαρης 6                            Γκιστ 4

Σπανούλης 9                             Φελντέιν

Μπιρτς                                       Ρίβερς 13

Γκριν 4                                       Παππάς 10

Γιανγκ 2                                     Καλάθης 12

Παπαπέτρου 3                          Μπουρούσης 8

Αγραβάνης 10                          Χαραλαμπόπουλος

Γουότερς                                    Μποχωρίδης

Τολιόπουλος                               Φώτσης 3

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα