Ανακοίνωση της ΑΕΠΙ

Η ΑΕΠΙ εξέδωσε χθες αργά ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία προχωρά στην επόμενη μέρα, κάνοντας γνωστό ότι στο νέο Δ.Σ., που θα λειτουργήσει στις 10 Μαρτίου, προτείνει ως πρόεδρο τον στιχουργό Ηλία Φιλίππου. Της συγκεκριμένης ανακοίνωσης προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες αφενός η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της, όπου εντοπίστηκαν αρκετά «ξεχασμένα» εκατομμύρια ευρώ, και αφετέρου η ανοιχτή επιστολή 100 δημιουργών προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τη Δικαιοσύνη και τους δημιουργούς,  όπου μεταξύ άλλων ζητούν την πρόβλεψη επιτρόπου σύμφωνα με το τραπεζικό δίκαιο στο νέο νομοσχέδιο και την προσθήκη αυξημένων αρμοδιοτήτων του εποπτικού συμβουλίου των δημιουργών, όπως το ορίζει η κοινοτική οδηγία.

Και όλα αυτά, αναμένοντας το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού στη Βουλή, για το οποίο ο κ. Κονιόρδου έχει δηλώσει ότι «φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αδιαφανούς λειτουργίας όπως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα θα σταματήσουν».

Ο δρόμος προς την διαλεύκανση του σκανδάλου της ΑΕΠΙ είναι μακρύς, και προς την απόδοση της δικαιοσύνης ακόμη μεγαλύτερος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα