Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι βάσεις εισαγωγής για όλες τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τερματίζοντας και την αγωνία χιλιάδων υποψήφιων μαθητών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας: α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Σύμφωνα με δηλώσεις  των προηγούμενων ημερών, εκτιμούσαν πως οι βάσεις πως θα πάρουν την κάτω βόλτα, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη αναμενόταν η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων.

Οι ίδιες εκτιμήσεις μιλούσαν και για αισθητή πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης.

Ενώ άνοδος προβλεπόταν από χαμηλόβαθμες σχολές.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η Γερμανική Φιλολογία Αθήνας που σημείωσε πτώση κατά 6.000 μόρια (!). Ενώ οι ιατρικές σχολές έχουν όριο εισαγωγής κάτω από 19.000 μόρια. Οπως προκύπτει άνοιξε η ψαλίδα μεταξύ των σχολών Αθήνας και επαρχίας (λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ οι θεωρούμενες «σχολές-ρετιρέ» έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση.

Στα ΑΕΙ, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν φέτος 70.988 υποψήφιοι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα