Ανακωχή -με μειώσεις μισθών- στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακλήθηκαν οι έξι απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοσταθμό ‘’Στο Κόκκινο”. Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του σταθμού, στην οποία παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ.Αντωνιάδου, ο γ.γ. της ΕΣΗΕΑ Σ. Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της Left Media και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ. Κατόπιν της συνάντησης, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία, θα επικρατήσουν μειώσεις της τάξης του 15% για τους εργαζόμενους με μικτές αποδοχές ως 1200 ευρώ και 20% για τους υπολοίπους. Οι μειώσεις θα αφορούν σε εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές άνω των 800 ευρώ. Ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος, ενώ ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ. Θα υπάρξει τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις με την ισχύουσα έως σήμερα μισθοδοσία, ενώ όσον αφορά τις αποζημιώσεις, αυτές θα δοθούν με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η διοίκηση του σταθμού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, ανακαλούνται μόλις γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους. Για την εν λόγω συμφωνία μάλιστα, ενημέρωσε τους συναδέλφους της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ. Μιχαλοπούλου με σχετικό email που απέστειλε η ίδια μετά τη συνάντηση.

“Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Καλούμε τους εργαζομένους, για τελευταία φορά, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους ακροατές και τις ακροάτριες του 105,5 Στο Κόκκινο”, καταλήγει η διοίκηση του σταθμού στην ανακοίνωσή της.

Η απάντηση της εκπρόσωπου των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, Μ. Μιχαλοπούλου:

«Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Left Media από την οποία πληροφορούμαστε ότι “υπαναχωρήσαμε από την πρόταση που οι ίδιοι καταθέσαμε” και στην οποία κατηγορούμαστε ότι “παίζουμε ανεύθυνα με το μέλλον του ραδιοφώνου” “παίζουμε παιχνίδι στις πλάτες του” και δεν σεβόμαστε τους ακροατές και τις ακροάτριες του”. Δεν ξέρουμε από που έχει αυτή τη πληροφορία η left media. Oι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων παίρνουν αποφάσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται άμεσα.

Θα παρακαλέσουμε τα μέλη του Δ.Σ του σταθμού να ενημερώνονται γι’ αυτές από τις ανακοινώσεις μας και όχι από καλοθελητές ή πηγαδάκια. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θα περιμέναμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και όχι ανακοινώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αν μη τι άλλο, για να μην παίζονται παιχνίδια στις πλάτες του ραδιοφώνου.

Στη σημερινή συνέλευση 14 Φεβρουαρίου δεν τέθηκε θέμα υπαναχώρησης. Η μόνη ψηφοφορία που έγινε, αφορούσε τη στήριξη ή μη των όποιων αποφάσεων των τεχνικών του σταθμού, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του σταθμού. Με 23 ψήφους υπέρ και 2 λευκά αποφασίστηκε η στήριξη των συναδέλφων τεχνικών.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα