Αναπάντητα τα ερωτήματα για τον υπόδικο στο hot spot του Σκαραμαγκά

Στη Βουλή έφτασε σήμερα η κυριακάτικη αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ότι η κυβέρνηση προσέλαβε συντονιστή στο hot spot του Σκαραμαγκά έναν Παλαιστίνιο με ελληνική ταυτότητα, που όμως εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες για παραβατικές δράσεις κατά των προσφύγων, κατόπιν σχετική ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Βασίλη Κικίλια.

Επικαλούμενος το παραπάνω ρεπορτάζ, ο «γαλάζιος» βουλευτής κάνει λόγο για ανασφάλεια που προκύπτει «όχι μόνο για τον τρόπο διαδικασίας επιλογής υπευθύνων στα κέντρα φύλαξης, αλλά και για τη γενικότερη ανικανότητα διαχείρισης αντίστοιχων κρίσιμων αποφάσεων στα θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού».

Ο Β. Κικιλιας θυμίζει επίσης την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, από το βήμα της Βουλής ότι ο κουρδικής καταγωγής άντρας είχε παίξει δραστήριο ρόλο στην Ειδομένη και ερωτά τον Γ. Μουζάλα, καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, τα εξής:

– Με ποια κριτήρια προχωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σε διορισμούς προσωπικού στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών;

– Γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου ότι ο εν λόγω κύριος ήταν υπόδικος σοβαρότατων αδικημάτων; Αν όχι, θα τον απομακρύνει τώρα;

– Έτσι ενσαρκώνεται η αίσθηση τάξης και ασφάλειας που οραματίζεται η κυβέρνηση για τον τόπο μας;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα