Αναπλάθεται η περιμετρική περιοχή του Άλσους Αιγάλεω

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, υπέγραψαν τη σχετική προγραμματική σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού €6.000.000

Σε ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και ενίσχυση των υποδομών πρόσβασης και αναψυχής ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας, του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), προχώρησαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το έργο, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και στο σχέδιο περιλαμβάνεται, επίσης, η δημιουργία δύο πράσινων σημείων σε επίπεδο γειτονιάς με χώρο εγκατάστασης έως 40 τ.μ. το καθένα (επί της οδού Ολυμπίας και επί της οδού Πελοποννήσου).

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των κοινωφελών εγκαταστάσεων του δήμου, ενώ η ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, της λειτουργικότητας και προσβασιμότητας των κοινοχρήστων χώρων, με γνώμονα τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και την αποσυμφόρηση της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις αφορούν πλήρη ανακατασκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος των περιφερειακών οδών και ανακαίνιση των περιμετρικών εισόδων του Άλσους, ανάπλαση-διαμόρφωση των πεζοδρομίων, προμήθεια και τοποθέτηση του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού σε όλους τους υπαίθριους χώρους και ανακατασκευή της πίστας skateboard.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα