Αναστασίου: «Μπορούμε γκολ και θέαμα!»

Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιάσει καλή εικόνα κόντρα στον Ατρόμητο και να προσφέρει θέαμα και πολλά γκολ στους οπαδούς του, εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις του στη NOVA.

Παράλληλα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πιστεύει σε ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον από την ομάδα του, η οποία μπορεί να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αρκεί όπως είπε να υπάρχει συγκέντρωση και διάρκεια στο παιχνίδι της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη NOVA:

-Κόουτς η ομάδα προέρχεται αν όχι από την καλύτερη εφετινή της εμφάνιση, σίγουρα από την πιο εντυπωσιακή στο ματς με την Καλλονή. Το επόμενο στοίχημα μάλλον θα είναι να επαναλάβετε τέτοια εμφάνιση. Μπορεί να ξαναγίνει; «Μπορεί, γιατί πιστεύω ότι αυτή η ομάδα- όπως έχω πει πολλές φορές- έχει πολλές δυνατότητες. Αν πιστέψουμε στους εαυτούς μας και κάνουμε το αυτονόητο, τότε μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, που θα το συνδυάζουμε με γκολ. Το σημαντικό ήταν ότι τα χαφ μας σημείωσαν γκολ σε αυτό το παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που θέλουμε. Επιθυμούμε όλοι οι παίκτες μας να έχουν τη δυνατότητα να σκοράρουν και να μην το περιμένουμε από ένα παίκτη και είναι καθαρά στο χέρι μας να το συνεχίσουμε και να υπάρχει διάρκεια, γιατί είναι αυτό που θέλουμε. Διάρκεια στο παιχνίδι μας. Δεν μένουμε σε ένα παιχνίδι ή σε μια εμφάνιση. Για εμάς σημαντικό είναι – και ειδικά για μια ομάδα υψηλού επιπέδου, όπως θεωρούμε ότι είμαστε- να υπάρχει διάρκεια».

-Από το κακό δεύτερο ημίχρονο της Ριζούπολης μέχρι την εντυπωσιακή εμφάνιση με την Καλλονή, μεσολάβησαν λίγες ημέρες. Τι άλλαξε στις προπονήσεις, τι είπατε στους παίκτες σας και είδαμε αυτή την εξαιρετική εικόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο; «Δεν είπαμε κάτι διαφορετικό. Απλά συζητήσαμε πάρα πολύ και προσπαθούμε μέσα από τις συζητήσεις και τα βίντεο και φυσικά μέσα από τις προπονήσεις, όπου προσπαθούμε κάθε φορά να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά παράλληλα χρήσιμο για τη λειτουργία της ομάδας. Όμως πιο πολύ πιστεύω ότι έχει να κάνει με την αυτοσυγκέντρωση και με την προσήλωση που έχουμε όταν κάνουμε άμυνα. Και αυτό πιστεύω ότι αφορά όλες τις γραμμές, όχι μόνο την αμυντική. Εκεί νομίζω ότι κάπου …χανόμαστε, γιατί έχουμε νέα ομάδα σε πρόσωπα και ηλικία, μας λείπει λίγο η επικοινωνία και προσπαθούμε να δουλέψουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία. Γιατί αν η επικοινωνία είναι σωστή, τότε πολλές φορές δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα».

-Εκτός από τους βαθμούς στο παιχνίδι με την Καλλονή, κερδίσατε και τον Πράνιτς; Γνωρίζουμε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με σημαντική καριέρα, ωστόσο σκόραρε μετά από αρκετά χρόνια και δείχνει ότι βρίσκει σταδιακά το ρυθμό του. «Ήταν σημαντικό για τον Ντάνιελ ότι σημείωσε δύο γκολ, ότι είχε καλή εμφάνιση και ότι ήταν παραγωγικός. Από την αρχή της σεζόν, έχουμε προσπαθήσει να παίρνουμε το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες που έχουμε φέρει. Νομίζω ότι ο Ντάνιελ είναι ένας αρκετά ποιοτικός παίκτης και προσωπικά πιστεύω ότι έχει πάρα πολλά ακόμα να δώσει σε αυτή την ομάδα».

-Ακολουθεί μίνι-ντέρμπι τρίτης θέσης με αντίπαλο τον Ατρόμητο, που έχει δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα γνωρίζετε καλά τον αντίπαλο σας, τον παρακολουθήσατε πολύ πρόσφατα και από κοντά. Τι γνώμη έχετε σχηματίσει; «Όπως είπατε, ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία και είναι πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Από την άλλη, είναι μια ομάδα που έχει τις αδυναμίες της και πάνω σε αυτό θα κοιτάξουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο».

-Ο Ούμπιντες είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή κοιτάτε γενικότερα την ομάδα του Ατρόμητου; «Για εμάς πάντα το σύνολο έχει σημασία. Δεν κοιτάμε κάποιον παίκτη ξεχωριστά, γιατί σίγουρα κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά το θέμα είναι πως λειτουργεί μέσα στο σύνολο και για εμάς αυτό μετράει».

-Βοηθά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος παίζει ανοικτά; Δεν έχει αμυντικούς προσανατολισμούς και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο… «Νομίζω ότι αν διατηρήσουν και οι δύο ομάδες την ίδια φιλοσοφία, τότε θα είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον και γρήγορο παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να το ευχαριστηθούν όσοι βρεθούν στο γήπεδο, αλλά και οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλεόραση».

-Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς, φαίνονται ισορροπημένα τα πράγματα. Πού μπορεί να κριθεί αυτό το παιχνίδι; «Ένα παιχνίδι πάντα κρίνεται στις λεπτομέρειες και στην αποφασιστικότητα που δείχνει μια ομάδα για να κερδίσει. Όπως είπα πριν, ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια, έχει όμως αδυναμίες, όπως κι εμείς. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα κριθεί από την ομάδα που θα θέλει περισσότερο τη νίκη».

-Αν και ο κόσμος του Παναθηναϊκού δίνει δύναμη στην ομάδα, δεν έχετε πάρει τους βαθμούς που θα θέλατε στη Λεωφόρο. Αυτή τη φορά πιστεύετε ότι η ομάδα σας θα έχει αβαντάζ με την στήριξη των οπαδών σας; «Νομίζω ότι παίζοντας στη Λεωφόρο, υπάρχει άλλη αίσθηση στην ομάδα και ειδικά στους παίκτες μας. Με την ώθηση του κόσμου, η ψυχολογία είναι τελείως διαφορετική και θα έλεγα ότι τα παιδιά αισθάνονται πιο καλά. Από την άλλη βέβαια ο κόσμος δεν παίζει μπάλα, εμείς παίζουμε και είναι σημαντικό να μπούμε στο γήπεδο με τη νοοτροπία και την αίσθηση ότι είτε με κόσμο, είτε χωρίς κόσμο – όπως έγινε στον αγώνα με τα Γιάννινα- θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Ο κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό της ομάδας, την έχει στηρίξει αρκετά ως τώρα και νομίζω ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Είναι σημαντικό να είναι αυτοί που πρέπει, προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα. Αλλά πάνω απ’ όλα εμείς πρέπει να τους δώσουμε το κίνητρο για να στηρίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα