Αναστασιάδης: «Έχουμε μεγάλη υποχρέωση απέναντι στην ομάδα»

Για την υποχρέωση του ιδίου και των ποδοσφαιριστών απέναντι στην ομάδα και τον κόσμο της, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα για το Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής:
«Ο ΠΑΟΚ από μόνος του, από τότε που έπαιζα εγώ κι από πιο πριν έχει πάντα τρεις στόχους. Πρώτα το πρωτάθλημα, μετά την καταξίωση στην Ευρώπη και τρίτον το Κύπελλο. Αυτά ήταν και αυτά θα είναι, ακόμη κι όταν εμείς τελειώσουμε. Ο στόχος δημιουργεί την υποχρέωση από τη δική μας πλευρά, όπως και το ‘θέλω’ του κόσμου. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για μας κι αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα αποδυτήρια, για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε απέναντι στην ομάδα. Το ματς της Πέμπτης το αντιμετωπίζουμε σαν να είναι το τελευταίο.

Το θέμα είναι να είμαστε καλά εμείς. Πάντα, σε όλα τα παιχνίδια, όλα εξαρτώνται από μας, χωρίς να βάζω στην άκρη τον αντίπαλο. Βεβαίως τον σεβόμαστε και τον υπολογίζουμε, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να κάνουμε εμείς ό,τι πρέπει κι έτσι θα γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα μας. Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος για μας και απαγορεύεται να κάνουμε λάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας. Εγώ δεν έχω άγχος. Άγχος έχει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ο κόσμος θα μας βοηθήσει και πάλι. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι φίλαθλοι χαίρονται να έρχονται στο γήπεδο και είναι στο χέρι μας να ξαναέρθουν. Όταν χάσεις ένα ματς, δεν είναι τόσο εύκολες οι επόμενες μέρες. Ο κόσμος περιμένει από μας. Αν το συνειδητοποιήσουμε εμείς, θα έχουμε λιγότερες μέρες ταλαιπωρίας. Ήδη ήρθαν τέτοιες μέρες. Εγώ φοβάμαι πάντα όταν έρθουν τα πολλά χειροκροτήματα. Εγώ έμαθα να ξεκινάω το καλοκαίρι και αν είναι δυνατόν να πανηγυρίζω το Μάιο. Όποιος πανηγυρίσει ενδιάμεσα πεθαίνει. Αυτό δεν μπόρεσα ακόμη να το μεταφέρω στην ομάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεχής επαφή με τα παιδιά. Υπάρχει μεγάλη πείνα στον κόσμο και το 95% περιμένει χαρά από την ομάδα. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα κοντά στον ΠΑΟΚ. Αν δεν μπορέσουμε να γεμίσουμε την Τούμπα λόγω της κρίσης, ας καταφέρουμε τουλάχιστον να γεμίσουμε την καρδιά του κόσμου με χαρά.

Από σας ακούω αυτό το σενάριο με τον Ραζβάν Ρατς. Πώς μπορεί να γίνει αυτό από τη στιγμή που είναι στον ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα