Κρεμάει τα παπούτσια του ο Ανελκά

Την πρόθεσή του να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον Ιανουάριο, αποκάλυψε ο σπουδαίος Γάλλος επιθετικός, Νικολά Ανελκά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό περιοδικό, «France Football»!

Ο 35άχρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ινδίας και συγκεκριμένα στη Μουμπάι Σίτι και τον Ιανουάριο που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα στη χώρα της Ασίας, αναμένεται να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Ανελκά ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία έκανε ντεμπούτο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 1996. Το 1997 πήρε μεταγραφή στην Αγγλία και στην Άρσεναλ, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 1999 μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2000 επέστρεψε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Την περίοδο 2001-2002 φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ, ως δανεικός από τους Παριζιάνους.

Επόμενος σταθμός του, το 2002, ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέχρι το 2005. Ακολούθησε η Τουρκία και η Φενερμπαχτσέ και το 2006 επέστρεψε στην Αγγλία, για λογαριασμό της Μπόλτον. Το 2008 πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε μέχρι το 2012. Εκείνη τη χρονιά, δοκίμασε πιο… εξωτικούς προορισμούς και συγκεκριμένα την Ιαπωνία και την ομάδα της Σανγκάης. Το 2013 επέστρεψε δανεικός στην Ευρώπη και στη Γιουβέντους και την περίοδο 2013-2014 έπαιξε στην Αγγλία, με την Γουέστ Μπρόμγουιτς. Από το καλοκαίρι του 2014 ανήκει στο δυναμικό της Μουμπάι Σίτι, στη μεγάλη χώρα της Ινδίας.

Στη διάρκεια της εκπληκτικής καριέρας του, έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Αγγλίας, ενός κυπέλλου Αγγλίας με την Άρσεναλ, ενός Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενός πρωταθλήματος Τουρκίας με τη Φενέρ, ενός πρωταθλήματος και δύο κυπέλλων Αγγλίας με την Τσέλσι και ενός πρωταθλήματος Ιταλίας με τη Γιουβέντους.

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, αγωνίστηκε 69 φορές με τους «τρικολόρ» και πέτυχε 14 τέρματα. Κέρδισε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, το 1997, ένα EURO το 2000 και ένα Κονφεντερέισον Καπ, το 2001.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα