Ανησυχία στην ΑΕΚ για το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων της

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Πριν από τρία χρόνια η ΑΕΚ έκανε επανεκκίνηση στις επαγγελματικές κατηγορίες με ένα παιχνίδι στο Αίγιο με αντίπαλο τον τοπικό Παναιγιάλειο. Σκορ 0-1 και έναρξη με το δεξί στις υποχρεώσεις της στη Football League. Το στιγμιότυπο που σημάδεψε τον αγώνα; Η άρνηση του Τραϊανού Δέλλα να δώσει το χέρι στον αντίπαλο προπονητή, Μουράτ Σεροπιάν, μετά το τέλος. Γιατί; Διότι ο τρόπος με τον οποίο είχε αγωνιστεί ο Παναιγιάλειος ήταν τουλάχιστον αντιαθλητικός, προκλητικός και επικίνδυνος.

Η ΑΕΚ εκείνης της σεζόν ήξερε πως θα ζήσει και θα πεθάνει με την κλοτσιά να πηγαίνει σύννεφο. Δεν γνωρίζουμε αν η ηγεσία της ομάδας θα μπορούσε να φανταστεί πως την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν οι «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιριστές και στην υποτίθεται πιο εκλεπτυσμένη Super League τρία χρόνια αργότερα, στην πρώτη σεζόν που ο «Δικέφαλος» διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα.

Είναι τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι μετά από εκείνα με τη Λαμία και τον Αστέρα, αυτό με την Ξάνθη στα Πηγάδια, που το ματς τελειώνει και η ΑΕΚ καλείται σχεδόν να απολογηθεί για τη διαιτησία κι ενώ οι παίκτες της έχουν φάει το «ξύλο της αρκούδας». Σύμφωνοι, οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ βγάζουν εκνευρισμό και επίσης το πέναλτι υπέρ της Ένωσης με τη Λαμία ήταν εκατοστά εκτός περιοχής. Αλλά για να φτάσει σε αυτό το ξεκάθαρα ανθρώπινο λάθος ο διαιτητής, είχε προηγουμένως αδιαφορήσει για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Τεννέ που έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς κάρτες εντελώς… μαγικά. Ομοίως, σε ένα ματς που η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά και πέρασε απαρατήρητη η διαιτησία, οι παίκτες του Αστέρα βαρούσαν στο ψαχνό και μέχρι το 80’ που κρίθηκε το ματς είχε δεχθεί κάρτα για μαρκάρισμα μόνο ο Μουνάφο (και ο Ισνάλδο για διαμαρτυρία).

Αδιανόητο θεωρούν επίσης στην ΑΕΚ ότι ο Λισγάρας δεν είχε αποβληθεί στο μισάωρο του κυριακάτικου αγώνα της Ξάνθης. Η «κιτρινόμαυρη» διοίκηση ακόμη δεν έχει ασχοληθεί με τη διαιτησία, διότι παρατηρεί πως λάθη γίνονται από όλες τις πλευρές, ωστόσο έχει αρχίσει να διακρίνει τη συμπεριφορά των «καμικάζι» αντιπάλων υπό την ανέχεια των διαιτητών και πλέον δεν θεωρείται τυχαίο ότι σε τρία σερί εκτός έδρας ματς, η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και παίζει με τεράστιο εκνευρισμό.

Η ΑΕΚ πλέον διαθέτει τους περισσότερους διεθνείς ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη ελληνική ομάδα και πρεσβεύει επίσης τη χώρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα παράπονα των παικτών προς τον προπονητή τους είναι πλέον έντονα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα