Ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ στέλνει η Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Νεπάλ στέλνει η Ελλάδα. Είκοσι άτομα της ΕΚΑΜ, με δύο εκπαιδευόμενους σκύλους, ένα ιατρό του ΕΚΑΒ και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό θα σταλούν στο Νέο Δελχι με ειδική προγραμματισμένη πτήση της Aegean και από εκεί θα μεταβούν στο Κατμαντού.

Τις πληγές του μετράει το Νεπάλ μετά τον φονικό σεισμό 7,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή Κατμαντού και στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 3.200 ανθρώπους.

Δίπλα στις αρχές της χώρας, που πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και αστέγους, θα βρεθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φεύγει από την Ελλάδα.

Διβάστε την αναλυτική ανακοίνωση:

Μετά από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τα Ηνωμένα Έθνη κατόπιν του αιτήματος βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησε την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας – Διάσωσης (MUSAR), αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με δυο διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Επιπροσθέτως, και συνοδεία του 1ου MUSAR κινητοποιήθηκε και ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από έναν ιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό. Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα, 27 Απριλίου και Ω/20:00, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με έκτακτη ειδική πτήση της Aegean.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα υπήρξε από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ειδοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Απριλίου, σχετικά με το αίτημα βοηθείας του Νεπάλ καθώς και από τα πρώτα κράτη – μέλη που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα χώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα