Αντάρτικο ΣΥΡΙΖαίων για τις απολύσεις εκπαιδευτικών

Πρώτα ψήφισαν τα μέτρα που «γονατίζουν» την Ελλάδα και τώρα βγαίνουν μπροστά ζητώντας αλλαγές. Ο λόγος γίνεται για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 28 τον αριθμό, που… θυμήθηκαν, μία εβδομάδα μετά τη συζήτηση και την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου να κάνουν ανταρσία.

Κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης,  ζητώντας την κατάργηση της ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει απελευθέρωση των απολύσεων εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία, ρύθμιση που ψήφισαν οι ίδιοι πριν από μία εβδομάδα. Yπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη διάταξη είχε δηλώσει «παρών» η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, αποσαφηνίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων και σε καμία περίπτωση της τριμελούς επιτροπής της παραγράφου 9 του άρθρου 56 του ν. 4472/2017 (σ.σ. νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο οποίος προβλέπει ότι για τη νομιμότητα καταγγελίας σύμβασης αποφαίνεται επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν πρωτοδίκες και εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ).

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι προτείνοντες βουλευτές αναφέρουν ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

Ποιοι υπογράφουν την τροπολογία

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,  Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα