Αντίδραση του Ποταμιού στην πρόταση Τουσκ για το μεταναστευτικό

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ποταμιού στην πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ για να αλλάξει η ποσόστωση σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που θα δέχεται η κάθε χώρα.

Έτσι ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε: “Οι προτάσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για το μεταναστευτικό δεν είναι για το μέλλον της Ευρώπης. Είναι όμως για το πολιτικό μέλλον του κ. Τουσκ στην Πολωνία”.

Παράλληλα ο εκ των ευρωβουλευτών του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση ζητώντας αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου: “H έντονη αντίδραση του Επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Τουσκ, περί αλά κάρτ αλληλεγγύης στο προσφυγικό, αλλά και οι οργισμένες αντιδράσεις Γαλλίας και Ιταλίας δείχνουν πως είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλληλεγγύη δε σημαίνει μόνο να πληρώνουμε μέσω περιφερειακών ταμείων για να ζουν καλύτερα οι Πολωνοί και οι Ούγγροι, αλλά και να μοιραζόμαστε τις υποχρεώσεις του προσφυγικού στα 27 ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε χώρας. Να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο αμέσως, όπως προτείνουν Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα