Αντίθετος με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Επικοινωνούμε δημόσια μαζί σας για το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των ΤΟΜΥ, έχοντας επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις μας και ενώ εσείς βλέπετε τα νώτα των ιατρών. Από την πρώτη στιγμή σάς επισημάναμε ότι οι σχεδιασμοί σας για την ΠΦΥ ήταν σε λάθος κατεύθυνση, αλλά εσείς εμμένοντας σχεδιάσατε μοντέλο της δεκαετίας του 1950, για να εφαρμοστεί στην Ελληνική κοινωνία του 2020» αναφέρει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Και προσθέτει: «Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι όσοι ζητήσαμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, δεν προτρέψαμε τα μέλη μας να αποστραφούν την προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ. Μετά από αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας για νέα προκήρυξη, καθώς σπάνια “είναι στραβός ο γιαλός”, και να αρχίσετε διάλογο από μηδενική βάση για την ΠΦΥ. Σας επισημαίνουμε, δε, ότι κατά την εκτίμησή μας είναι για σας ευχής έργο η αποδοκιμασία των γιατρών για το σύστημα, γιατί αν λειτουργήσει θα πρέπει τότε να είστε έτοιμοι να εισπράξετε την οργή των ασθενών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα