Βγαίνει στις αγορές με πενταετές ομόλογο η Ελλάδα

Έτοιμη να βγει στις διεθνείς αγορές είναι η Ελλάδα, μετά από τρία χρόνια,  με την  κυβέρνηση να εξετάζει την έκδοση 5ετούς ομολόγου.Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προσδοκά να αντλήσει μεταξύ 2 και 4 δισ. και το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης θα καλυφθεί μέσω της ανταλλαγής με το ομόλογο που λήγει το 2019.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ε.Ε. «τώρα είναι μια καλή στιγμή για να εκδώσει ξανά η κυβέρνηση ομόλογο», αφού μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα θετικό momentum, το οποίο αποτυπώνεται στη σημαντική πτώση του spread των ελληνικών τίτλων.

Αναφέρουν, μάλιστα, τα επιτυχημένα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που επέστρεψαν στις αγορές πετυχαίνοντας λογικές αποδόσεις, γεγονός που τους επέτρεψε να αποδεσμευτούν από το «άρμα» της χρηματοδότησης του ESM.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα βγει στις αγορές εκδίδοντας πενταετές ομόλογο προς αντικατάσταση μέρους του πρώην πενταετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί το 2014.

Οι επενδυτές φαίνεται να υποδέχονται με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή, κάτι που αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Ενδεικτικά, το διετές ομόλογο αναφοράς έκλεισε την Παρασκευή με απόδοση 3,5%, ενώ το δεκαετές καταγράφει απόδοση 5,3%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα