“Αντί για μνημόνια σκίζουν την μεσαία τάξη”

Καθημερινές είναι πλέον οι επιθέσεις της Φώφης Γεννηματά στην κυβέρνηση, καθώς εκτιμούν στο επιτελείο της ότι με αυτό τον τρόπο κερδίζει πόντους και μπορεί να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που πίστεψαν στα παχιά λόγια του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συνέντευξη της σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτελέσει το έργο της. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ θα προτιμούσα η κυβέρνηση να προσπαθήσει να κυβερνήσει, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί. Η εκτίμησή μου, εδώ και πολύ καιρό, είναι ότι οι εξελίξεις είναι αναπότρεπτες. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού, έχει απομονωθεί και πολιτικά, αλλά και κοινωνικά. Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι εξαπατήθηκαν και παραπλανήθηκαν και ότι δεν δουλεύουν για καλύτερες μέρες γι’ αυτό τον τόπο. Επομένως, και η οργή και η αγανάκτηση διογκώνονται και όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε εξελίξεις».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: “Το θέμα είναι τι θα προκύψει την επόμενη μέρα, διότι άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για μονομερείς ενέργειες. Θα έλεγα να είναι πολύ προσεκτικοί στην αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί και ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έσκιζαν τα μνημόνια, αλλά τώρα “σκίζουν” τη μεσαία τάξη”.
Στο μεταξύ όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν την ρητορική για δολοφονική επίθεση αναφερόμενοι στην τρομοκρατική επίθεση κατά των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.
Έτσι μετά την Φώφη Γεννηματά για διαμόρφωση ενιαίου μετώπου όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, κάλεσε από την πλευρά του και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ «ως πότε θα κωφεύει και θα ανέχεται η Κυβέρνηση την αναρχία και την τρομοκρατία», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, θυμίζοντας ότι πριν από έναν χρόνο είχε τραυματιστεί και ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης σε επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. «Κάποιοι ήθελαν να θρηνήσουμε θύματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί το κέντρο της Αθήνας και αυτή η περιοχή των Εξαρχείων να συνεχίζει να είναι γκέτο και άβατο για τους πολίτες που αισθάνονται ανασφάλεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα