Ανταρσία των μεγάλων του νησιού!

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο του κόσμου, ενώ οι τέσσερις καλύτερες ομάδες (και κάποιες φορές οι πέντε) μετέχουν και στον κορυφαίο θεσμό, το Champions League. Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό στους Άγγλους που θέλουν να βλέπουν τις ομάδες τους να παίζουν σε όσο το δυνατό περισσότερες διοργανώσεις.

Αυτή τη στιγμή τρεις αγγλικές ομάδες μετέχουν απ’ ευθείας στους ομίλους του Champions League (στη φάση των «32») και μία παίζει στον γ’ προκριματικό γύρο, ενώ έχει υπάρξει χρονιά που μετείχε και πέμπτη ομάδα. Αυτό που φαίνεται να επιθυμούν τα μεγάλα αγγλικά κλαμπ, είναι να μετάσχουν κάθε χρόνο πέντε ομάδες απ’ ευθείας στη φάση των ομίλων, ακόμη κι αν αυτοί οι όμιλοι δεν έχουν τη σφραγίδα του UEFA Champions League, αλλά μίας καινούριας διοργάνωσης με την επωνυμία European Football League.

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ζυμώσεις μεταξύ Εθνικών Ομοσπονδιών, της FIFA, της UEFA, αλλά και μεγάλων συλλόγων, προκειμένου να αλλάξει το στάτους όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Οι δυνατές οικονομικά αγγλικές ομάδες με τα μεγάλα και πάντα γεμάτα γήπεδα είναι πρωτοπόρες σε αυτές τις ζυμώσεις και επιδιώκουν να δημιουργηθεί μία κλειστή λίγκα, όπου θα παίζουν πέντε ομάδες, προφανώς η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ και η Σίτι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα