Αντετοκούμπο: «Θα σας φέρω το πρωτάθλημα!»

Μήνυμα προς τους φίλους των Μπακς απέστειλε ο Γιάννης Αντετοκούμπο, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του νέου του τετραετές συμβολαίου με αποδοχές 104.000.000 δολαρίων (με δική του υποχρέωση να πληρώσει την εφορία). Δε δίστασε, μάλιστα, να υψώσει τους στόχους στο Θεό, δηλώνοντας ότι θα φέρει το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, πριν από 45 χρόνια:

«Φίλοι των Μπακς,

Όταν ήρθα για πρώτη φορά εδώ, πριν από τρία χρόνια, ήμουν 18 ετών και ξεκινούσα ένα απίστευτο ταξίδι σε μια ξένη χώρα με την οικογένειά μου στο πλευρό μου, εσείς με αγκαλιάσατε. Η στήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων μηνών ήταν απίστευτη. Όσο προσαρμοζόμουν σε μια νέα λίγκα και σε μια νέα ζωή, με καλωσορίσατε και μου συμπεριφερθήκατε σαν να είμαι μέλος της οικογένειά σας, σαν να ήμουν μέλος της κοινότητας για όλη μου τη ζωή. Όταν έφτασαν οι γονείς μου και τα αδέλφια μου αργότερα μέσα στη σεζόν, τους υποδεχτήκατε με τα χέρια ανοιχτά. Δεν μπορώ να σας πω τι σήμαινε αυτό για εμένα. Στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν το «παρών», σε μια συναρπαστική νίκη κόντρα στους Νικς στις αρχές Φλεβάρη, δεν σήμαινε πολλά για την τελική κατάταξη, αλλά ήταν… τα πάντα για εμένα. Η οικογένειά μου πάντα με οδηγούσε στη ζωή μου και τρία χρόνια μετά εδώ στο Μιλγουόκι είμαι περήφανος που λέω πως όλοι σας είστε πλέον μέλη της οικογένειάς μου.

Οι Μπακς πήραν μια επιλογή με εμένα τρία χρόνια πριν, επένδυσαν πάρα πολλά στο να με βοηθήσουν να ωριμάσω ως παίκτης και ως άνθρωπος. Υπόσχομαι να τα κάνω αυτά μια σπουδαία επένδυση τόσο για την ομάδα, όσο και για την πόλη, τόσο εντός του παρκέ, όσο και εκτός αυτού. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φέρω το πρωτάθλημα στους τρομερούς οπαδούς μας και να συνεχίσω να μεγαλώνω ως μέλος αυτής της κοινότητας, για να την κάνω έναν ακόμα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές.

Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Έχω δει πόσο δύσκολο είναι να νικάς στο ΝΒΑ και καταλαβαίνω πόσο σκληρά θα πρέπει να δουλέψουμε για να φτάσουμε εκεί. Έχουμε όλα τα εργαλεία, όμως, και τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο εδώ στο Ουισκόνσιν, που είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν αυτή την ομάδα, όπως αγκάλιασαν εμένα και την οικογένειά μου. Χτίζουμε κάτι ξεχωριστό αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει άλλο μέρος που θα ήθελα να είμαι.

Σας ευχαριστώ που συμμετέχετε σε αυτό το ταξίδι μαζί μου, ανυπομονώ να σας δω αυτή τη σεζόν και τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Τώρα, ας πιάσουμε δουλειά!

Γιάννης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα