Αντιεξουσιαστές «ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝ» αστυνομικούς

Μία αφίσα με τα πρόσωπα 22 ανδρών, που σύμφωνα με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώροι είναι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και προκαλεί αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκεκριμένη αφίσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Βήματος” αποτελεί κολάζ αστυνομικών της Ασφάλειας (συνοδοί ασφαλείας, μέλη ομάδων εποπτείας και συλλήψεων σε διαδηλώσεις) σε πρόσφατο αλλά και προγενέστερο χρόνο. Με την ένδειξη “ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ” ζητούν από συντρόφους τους του αντιεξουσιαστικού χώρου να εντοπίσουν τα συγκεκριμένα άτομα.

Όπως εξηγεί το “Βήμα”, η φωτογραφία φέρεται να έχει αναρτηθεί από χρήστες του διαδικτύου με λεζάντα «άνθρωποι δίχως πρόσωπα, χωρίς διακριτικά, ανάμεσά μας» και πρόσθετη αναφορά «οι ασφαλίτες αυτοί δεν θα ξαναχαθούν μεταξύ μας». Στο σχετικό κείμενο υπάρχουν περιγραφές για αιφνιδιαστικές συλλήψεις στην διάρκεια επεισοδίων από άντρες με πολιτικά, στην προσπάθεια των συγκεκριμένων αστυνομικών να μη φωτογραφηθούν κ.λπ. «Για να ξέρετε ποιους έχετε δίπλα σας», είναι ένα από τα ενδεικτικά σχόλια που συνοδεύουν την αφίσα.

Στο παρελθόν μόνο μεμονωμένα πρόσωπα, ποτέ κολάζ

Την συγκεκριμένη αφίσα εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που εμφανίζονται εντυπωσιασμένοι από την μεθοδικότητα των αντιεξουσιαστών αλλά και με την ευκολία που το κολάζ κυκλοφόρησε στα social media. Την ίδια ώρα, εκφράζεται έντονη ανησυχία για επίθεση εναντίον αστυνομικών που υπηρετούν σε κρίσιμες υπηρεσίες. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε μία περίοδο αναβρασμού του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά το περιστατικό με τον 16χρονο Κων. Μπ. που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, μετά την φυγή του με χειροπέδες μέσα από περιπολικό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά το παρελθόν έχουν ξαναδημοσιοποιηθεί φωτογραφίες αστυνομικών της Ασφάλειας, αφορούσαν  όμως μεμονωμένα πρόσωπα και ποτέ κολάζ – όπως σήμερα. Αυτό το στοιχείο δείχνει την αναβάθμιση της δράσης των αντιεξουσιαστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα