Αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ο Παναγιώτης Βλαστός

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε τον Παναγιώτη Βλαστό ένοχο για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και τη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας θεωρεί τον Βλαστό ως ηθικό αυτουργό της απαγωγής και της δολοφονίας του Γούσιου, κατηγορία η οποία αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, ένοχοι για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, κρίθηκαν ο Παναγιώτης Βλαστός ως ηθικός αυτουργός και οι Απόστολος Πετρακης, Χαραλαμπος Μουστακας ως φυσικοί αυτουργοί. Αθώοι για την απαγωγή κρίθηκαν οι τρεις από τους πρωτόδικα καταδικασθέντες κατηγορουμένους και συγκεκριμένα οι Γιάννης Σκαφτούρας, Αριστομένης Κλεφτόγιαννης και Γιώργος Κατσαγάννης.

Από τους 18 κατηγορούμενους, αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες, η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα καθώς και οι Γιάννης Θεοδωράκης, Χριστόφορος Λασηθιωτάκης και Γιάννης Καλογερίδης. Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή του επιχειρηματία έγινε στις 12 Ιανουαρίου του 2009 και μετά την καταβολή λύτρων ύψους 30 εκατ. ευρώ, στις 20 Ιανουαρίου απελευθερώθηκε!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα