Αντιπολίτευση για εσωτερική κατανάλωση

Άκρως καταγγελτικός και σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και της Πολιτικής Γραμματείας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τον Αντώνη Σαμαρά σε μια απόπειρα να προλάβει την εσωκομματική αντιπολίτευση η οποία ζητά αλλαγή πολιτικής.

Μετά τα επεισόδια στην Βουλή με την αποστασιοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Μανώλη Γλέζου, το επόμενο επεισόδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες της κοινής συνεδρίασης των δύο κομματικών οργάνων. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έκταση στην τοποθέτηση περί μαντριού ενώ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμάται πως θα ανεβάσει τους τόνους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τους υψηλούς τόνους στην ομιλία του κατακεραυνώνοντας τον πρωθυπουργό στο οποίο καταλόγισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «ρεζιλεύει την χώρα».

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας άνοιγμα στους ψηφοφόρους της συγκυβέρνησης τόνισε πως «ο ελληνικός λαός δεν ζητά σήμερα απαντήσεις για το τι συμβαίνει στη χώρα. Ο καθένας ξέρει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στο σπίτι, στη δουλειά του, στη ζωή του. Ούτε καν ζητά απαντήσεις για το τι θα γίνει στη χώρα, εφόσον δεν αλλάξει κάτι ριζικά. Όλοι το βλέπουν και όλοι το καταλαβαίνουν.
Πιστεύετε για παράδειγμα ότι υπάρχει έστω και ένας έλληνας σήμερα, ακόμα και ψηφοφόρος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, που να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα αν συνεχίσουμε σ’ αυτή την στρατηγική; Που να πιστεύει ότι όλη αυτή η κωμωδία της αντίστασης στην τρόικα δεν θα καταλήξει και πάλι σε δράμα για τους συνταξιούχους, την κοινωνική ασφάλιση, τις χτυπημένες από αλλεπάλληλα κύματα μέτρων κοινωνικές ομάδες;».

«Όλοι έχουν καταλάβει πια πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της υποταγής και του υπάκουου μαθητή. Και αυτή η εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στον κ. Σαμαρά από τη γερμανίδα Καγκελάριο προχθές στη Σύνοδο Κορυφής είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρατηγικού αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση. Και ξέρετε ο εξευτελισμός δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αφορά και τη χώρα.

Όσα είπε προχθές η κ. Μέρκελ στους δημοσιογράφους και η πλήρης απαξίωση προς τον πρωθυπουργό που ενάμισι χρόνο τώρα έχει γίνει χαλί να τον πατήσει, δεν είναι κατάντια μόνο για τον κ. Σαμαρά. Είναι και ντροπή για τη χώρα, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός εισπράττει τη μια ταπείνωση μετά την άλλη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στερείται στόχων και στρατηγικής και δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τίποτα.

Συμπλήρωσε πως οι Σαμαράς – Βενιζέλος «παριστάνουν μόνο τους επαναστάτες για εσωτερική κατανάλωση. Κι αυτό μέχρι να βαφτίσουν τα μέτρα με περίτεχνους επιθετικούς προσδιορισμούς και να τα παρουσιάσουν ως άλλα και όχι ως νέα στον κόσμο, ακόμα και στον δικό τους κόσμο που φαίνεται ότι τον περνάνε για κουτόφραγκο» ενώ υποστήριξε πως η χώρα δεν «δεν διεκδικεί ούτε παίρνει θέση για το επίμαχο θέμα του χρέους, δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, δεν θέτει κόκκινες γραμμές, δεν διεκδικεί τίποτα άλλο, παρά μονάχα λίγη συμπόνια από τους εταίρους».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως το μεγάλο επιχείρημα του κ. Σαμαρά μπροστά στους δανειστές είναι «ότι αν δεν τον λυπηθούν θα έχουν λέει να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ξέρετε αυτά δεν τα λέμε εμείς. Αυτή ήταν η επίσημη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου που προφανώς δεν είχε Συναίσθηση ούτε ντροπή για να κάνει αυτή τη διαρροή από τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον με την κ. Λαγκάρντ. Σοβαρό επιχείρημα: Βοηθήστε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ! Πως λοιπόν με αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα να πάρουν στα σοβαρά τον έλληνα πρωθυπουργό και να μην τον εξευτελίσουν και απαξιώσουν, δίνοντάς του περισσότερα από 5 λεπτά του χρόνου τους στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις στη Σύνοδο Κορυφής;».

Απευθυνόμενος στα κομματικά του όργανα τους κάλεσε «να μη δίνετε πια σημασία σε ιστορίες συνομωσίας και παραλογισμού. Σας καλώ να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη που έχουμε, αλλά και την ιστορική μας ευθύνη. Το όπλο στα χέρια του αντιπάλου μας που λέγεται φόβος είναι ισχυρό, αλλά όχι πια ανίκητο. Αρκεί και εμείς να σταματήσουμε να φοβόμαστε το φόβο. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μίζερα και μοιρολατρικά. Και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μια ανάσα από τη μεγάλη αλλαγή. Μια ανάσα από τη μεγάλη νίκη του λαού μας. Μια ανάσα από τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό κανένας φόβος δεν μπορεί πια να το αποτρέψει γιατί είναι η μεγάλη και ίσως η μοναδική ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Και κανείς πια δεν μπορεί να το αποτρέψει. Ξέρω είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει επέλθει αυτή η μεγάλη αλλαγή, όμως ζούμε ιστορικές στιγμές και θα τα καταφέρουμε καλύτερα μόνο αν τις συνειδητοποιήσουμε και συνειδητοποιήσουμε και τα μεγέθη και τη δυναμική μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα