Ανώμαλη προσγείωση για Γιουβέντους ενόψει Καραϊσκάκη!

Η ψυχολογία μίας ευρωπαϊκής αναμέτρησης διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και πριν τη διεξαγωγή του. Η «γκέλα» της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα κόντρα στη Σασσουόλο άλλαξε τα δεδομένα…

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να επιβληθεί του Εργοτέλη στην Κρήτη, η αντίπαλός του στο Champions League «πετούσε» δύο βαθμούς κόντρα στη Σασσουόλο, αποδεικνύοντας πως ο συνδυασμός εγχώριων και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, δεν είναι τόσο εύκολος, όσο φαντάζει στη θεωρία. Ο τεχνικός της «γηραιάς κυρίας», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είδε τους παίκτες να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Το 1-1 στο πρωτάθλημα «προσγείωσε» άπαντες στη Γιουβέντους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βάρος της φανέλας δεν αρκεί για να ανταποκρίνεται η ομάδα σε όλα τα μέτωπα. Την παρτίδα έσωσε ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, χαρίζοντας – έστω – τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Η ψυχολογία στην ομάδα του Τορίνο άλλαξε, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αν θα αποβεί προς όφελος του Ολυμπιακού, ή όχι. Όσον αφορά στους υπόλοιπους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους του Champions League, η Μάλμε υπέστη ανώδυνη εντός έδρας ήττα από την Έλφσμποργκ, 2-1, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης ανέβασε στροφές και παρέκαμψε το εμπόδιο της Εσπανιόλ με 2-0.

Στην Αγγλία, η προσεχής αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης, Τότεναμ, παραδόθηκε στις διαθέσεις της Μάντσεστερ Σίτι και του Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ, έχασε ένα πέναλτι και οδήγησε την ομάδα του στο εντυπωσιακό 4-1 επί των «πετεινών». Ωστόσο, το τελικό σκορ αποτελεί τον ορισμό της «μαγικής εικόνας», ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Τότεναμ έχασε σωρείας ευκαιριών, ακόμη και να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα. Όπως και να έχει, ο Αστέρας Τρίπολης, που απώλεσε δύο βαθμούς στην έδρα του από τον Παναιτωλικό, θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του το ατυχές αποτέλεσμα της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Σίτι, διότι, εκτός των άλλων, υπάρχει και μία τεράστια διαφορά δυναμικότητας σε σύγκριση με την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους οι υπόλοιποι αντίπαλου των Αρκάδων στον όμιλο του Europa League. Η Παρτιζάν νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 1-0, ενώ η Μπεσίκτας παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας, νικώντας δύσκολα τη Σίβασπορ, με 3-2.

Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, PSV Αϊντχόβεν, η οποία διέσυρε στην έδρα της την Άλκμααρ, με 3-0. Η ολλανδική ομάδα παρουσιάζεται σε εξαιρετική ψυχολογία και αγωνιστική φόρμα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνα αγωνιστικής αποσύνθεσης σε όλες τις γραμμές του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εντός έδρας ήττα του από τον ΟΦΗ. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, τόσο η Εστορίλ, όσο και η Ντιναμό Μόσχας, είχαν αγωνιστικό κενό.

Στον ΠΑΟΚ τώρα, την ίδια στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Ελλάδα, η προσεχής του αντίπαλος Φιορεντίνα, αντιμετωπίζει προβλήματα στο «καμπιονάτο». Η εντός έδρας ήττα από τη Λάτσιο προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα της Φλωρεντίας, η οποία θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με την πλάτη στον τοίχο. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση παραμένει ένα πανίσχυρο σύνολο, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, κάτι που δεν θα πρέπει να λησμονήσουν ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες του. Οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου στο Europa League συνέχισαν με νίκες, με την Γκινγκάμπ να πραγματοποιεί την έκπληξη της αγωνιστικής στο Σαμπιονά, νικώντας εκτός έδρας, με 2-1, τη Λιλ. Η Ντιναμό Μινσκ επικράτησε, επίσης εκτός έδρας, της Γκομέλ, με 2-0.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα