Αν έχεις τύχη…

Ήττα εκτός προγράμματος που μπορεί να φέρει κραδασμούς στη Ριζούπολη γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου (23/9) ο Απόλλων Σμύρνης από τον Πλατανιά με 0-1. Οι «κυανόλευκοι» σε αντίθεση με άλλα ματς κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, ήταν δημιουργικοί, αλλά όχι ουσιαστικοί.

Μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι ο Πλατανιάς, έπαιξε πολύ με τους Νεβέσα και Ενσικουλού και κατάφερε τελικά να βρει το γκολ με τον δεύτερο. Στη συνέχεια αμύνθηκε μαζικά προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του σκορ και τα κατάφερε.

Άτυχοι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν δύο δοκάρια και κάποιες ακόμη προϋποθέσεις για να βγάλουν φάσεις. Δεν τους πήγε το ματς και γνώρισαν την πρώτη εντός έδρας ήττα για φέτος. Ο Άκης Μάντζιος το πάλεψε πολύ, έκανε αλλαγές και διαφοροποίησε τουλάχιστον δύο φορές τον σχηματισμό της ομάδας του για να έρθει το γκολ, όμως, αυτό δεν έγινε.

Πιο ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά πολύ γρήγορα ο Πλατανιάς πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν τις μάχες στον χώρο του κέντρου, κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Πλατανιάς πατούσε και καλύτερα στο γήπεδο. Είχε ένα μακρινό σουτ του Ενσικουλού στο 12′ και ο ίδιος παίκτης σταδιακά άρχισε να παίρνει και περισσότερες προσπάθειες. Φαινόταν ότι στο ένας μ’ έναν μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να πηγαίνει συνεχώς αριστερά.

Τελικά αυτό βγήκε στον Πλατανιά, ο οποίος από εκεί έκανε το 0-1 στο 22′. Μπούντνικ, Ντεβέσα και Ενσικουλού άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον τελευταίο να σκοράρει. Λίγο μετά από δική του ενέργεια δημιουργήθηκε και πάλι ρήγμα με τον Κοροβέση να μην τα καταφέρνει.

Βλέποντας το πρόβλημα που υπήρχε από δεξιά, ο Μάντζιος ζήτησε στον Κοντοέ να πάει εκεί και στον Ντάσιο να παίξει ως χαφ. Ο Απόλλων ισορρόπησε και προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αναπτυσσόταν κυρίως άναρχα και το αποτέλεσμα ήταν να μην καταφέρει να κάνει καν φάση. Στα αξιοσημείωτα ότι στο 41′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Βάντερσον.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων, ο οποίος άγγιξε δύο φορές το γκολ στα πρώτα λεπτά. Στο 49′ ήταν ο Σιατραβάνης αυτός που σημάδεψε το δεξί δοκάρι και πέντε λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Παπάζογλου να σουτάρει και η μπάλα να σταματήσει στο αριστερό δοκάρι.

Ο Πλατανιάς ισορρόπησε για λίγο μετά το «καυνόλευκο» ξέσπασμα, όμως, ο Απόλλων μετά τη διπλή αλλαγή του Μάντζιου άρχισε να πιέζει και πάλι. Με τον Μενδρινό στα χαφ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, αλλά στο 67′ ήρθε η αποβολή του Ντάσιου για να κάνει τα πάντα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Μέχρι να συνέλθει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Πλατανιάς θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς με τον Ντεβέσα να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 69′. Αφού δεν έγινε εκεί το 0-2 οι Χανιώτες αποφάσισαν να οπισθοχωρήσουν και να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Έτσι, άφησαν την μπάλα στον Απόλλωνα και τον περίμεναν.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι πίεσαν όσο μπορούσαν προς το φινάλε του ματς. Ο Μάντζιος έβαλε και τον Μάατσι μήπως και βοηθήσει στις εναέριες μονομαχίες, αλλά ουσιαστικά η ομάδα του είχε μόνο ένα καλό σουτ του Κονέ. Ο Πλατανιάς αμύνθηκε όπως μπορούσε και τελικά έφυγε με το τρίποντο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σέζος (Κιλκίς), βοηθοί του οι Κούλα (Ξάνθης) και Σάββας (Σερρών), ενώ τέταρτος ο Τζήλος (Λάρισας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Μπίτζιμιν, Κύργιας (58′ Μενδρινός), Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Κοντοές, Κονέ, Σιατραβάνης (81′ Μάατσι), Αλμπάνης (58′ Μάατσεν), Καστιγέχος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πριντέτα, Κρος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (70′ Δημούτσος), Κοροβέσης (82′ Πατράλης), Ενσικουλού, Μπούντνικ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα