“Αν δεν βγούμε στις αγορές, θα μείνουμε ένα σπιράλ θανάτου με δραματικές καταστάσεις”

Τον κίνδυνο για την Ελλάδα από την καθυστέρηση της αξιολόγησης επισημαίνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η διαπραγμάτευση έχει καθυστερήσει δραματικά και οι ημέρες αυτές θυμίζουν «ημέρες του 2015». Αν πάμε την τελευταία στιγμή τότε κινδυνεύουμε από… ατύχημα» σημείωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1  ενώ υπογράμμισε πως: «Αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές θα μείνουμε ένα σπιράλ θανάτου με δραματικές καταστάσεις στην Ελλάδα».

“Θα πρέπει η Ελλάδα να δημιουργήσει πλούτο”

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι μπορεί στο μέλλον να δοθεί και πολιτική λύση. «Εδώ και καιρό μας δανείζουν οι φορολογούμενοι των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών. Δεν θα μπορεί να κρατήσει αυτό για πολύ ακόμα. Θα πρέπει η Ελλάδα να δημιουργήσει πλούτο. Πρέπει να μπει στην παραγωγή που σημαίνει ότι πρέπει να φέρουμε επενδύσεις. Τις επενδύσεις θα τις φέρει μια κυβέρνηση που αγαπάει τις επενδύσεις κι όχι μια κυβέρνηση που κλαίει πάνω από τις υπογραφές των επενδύσεων».

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε: «Με την κυβέρνηση Σαμαρά καταφέραμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δημοσιονομικό πλεόνασμα. Μείωσε το ΦΠΑ, το φόρο της εστίασης, και τα έκανε μονομερώς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα