Αν δεν τους χωρέσει, κάποιος θα χαιρετίσει!

Στο 4-2-3-1 του Τραϊνού Δέλλα δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν. Παρά το ότι ο Ρόναλντ Βάργκας έπαιξε στο Copa America ως δεξί χαφ κι ενώ ο Πέτρος Μάνταλος δοκιμάστηκε και ως «οκτάρι» πίσω από την μεσοεπιθετική τριάδα, δεν βρέθηκε φόρμουλα προκειμένου να χωρέσουν Μπουονανότε, Μάνταλος και Βάργκας στην ενδεκάδα.

Τώρα με τον Γκουστάβο Πογιέτ πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά όχι σε βαθμό που να γίνουν δραματικές μεταβολές στο σχήμα και στη φιλοσοφία της ενδεκάδας προκειμένου να παίζουν και οι τρεις. Τόσο στο 4-3-3 όσο και στο 4-3-2-1, περισσότερο ελαττώνονται μεσοεπιθετικές θέσεις, παρά αυξάνονται σε σχέση με το σχήμα που χρησιμοποιούσε ο Δέλλας.

Εννοείται πως σε κάθε μεγάλη ομάδα το ζητούμενο είναι να υπάρχουν δύο καλοί και ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση, αλλά χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στα αποδυτήρια και οικονομικές ανισορροπίες. Έτσι όπως τα κατάφεραν στην ΑΕΚ, ο Μπουονανότε έχει νεύρα, εσχάτως εμφάνισε και ο Βάργκας, μαζί δεν χωράνε στην ενδεκάδα, ο Ντιέγκο παίρνει τα περισσότερα λεφτά και κάθεται συνήθως στον πάγκο και το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως οι δύο αυτοί παίκτες είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με τέσσερα γκολ έκαστος. Άρα, κάτι δεν πάει καλά.

Ο Πογιέτ τα γνωρίζει όλα αυτά και είναι εδώ για να διορθώσει τα πράγματα, αλλά αν τις επόμενες εβδομάδες διαπιστώσει κι αυτός πως υπάρχουν… βαρίδια στο ρόστερ και όχι εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να κάθονται ήρεμα στον πάγκο χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ομάδας, τότε ίσως υπάρξει αποχώρηση έκπληξη το Δεκέμβρη. Άλλωστε, αν η ΑΕΚ βάλει πωλητήριο στους δύο παίκτες, σίγουρα θα υπάρξει ενδιαφέρον και η ΠΑΕ δεν αποκλείεται να βγάλει και μικρό κέρδος πουλώντας έναν εκ των δύο. Άλλωστε, δεν θα πουλήσει κάποιον επειδή δεν τα πάει καλά, αλλά επειδή δεν χωράει.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός θα αποφασίσει σύντομα και αν φυσικά πει ότι τους θέλει όλους, τότε προφανώς η ομάδα θα συνεχίσει ως έχει. Αν, όμως, διαπιστώσει κι αυτός πως δεν χωράνε, τότε ίσως ξεκινήσουν διαδικασίες πώλησης…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα