“Αν είναι ένοχος o Γεωργίου, να γυρίσουμε πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ”

Η Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο απηλλάγη ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ  Ανδρέας Γεωργίου, από το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Γι αυτήν την εξέλιξη μίλησε ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης στον ΣΚΑΙ λέγοντας πως “θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…”.

“Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια” επισήμανε ακόμα  Γιώργος Στεφανάκης.

“Αν πράγματι ο κ. Γεωργίου είπε ψέματα, θα ήμασταν πλούσιοι, θα παίρναμε λεφτά που μας περίσσευαν… Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε” δήλωσε σκωπτικά ο δικηγόρος.

“Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δισεκ. να τα δώσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;” διερωτήθηκε.

“Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;”

“Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;” είπε ακόμα ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και “ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης. “Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται” σημείωσε, προσθέτοντας ότι “δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο”.

Μιλώντας για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). “Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου” ξεκαθάρισε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα