Απέραντο νεκροταφείο η κεντρική Ιταλία

Ένα απέραντο νεκροταφείο θυμίζει η κεντρική Ιταλία μετά τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο θρήνος είναι ανείπωτος και οι νεκροί έφτασαν ήδη τους 247 ενώ υπάρχουν και εκατοντάδες αγνοούμενοι όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το πρωί της Πέμπτης. Πόλεις σχεδόν ισοπεδωμένα. Χωριά κατεστραμμένα. Σπίτια που δεν υπάρχουν πια, έχουν μετατραπεί σε βουνά από συντρίμμια

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν πολλά παιδιά. Μικρότερο θύμα του καταστροφικού σεισμού στο Αματρίτσε, ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, το παιχνίδι του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια. Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεββάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.
Οι έρευνες για θύματα και εγκλωβισμένους στα ερείπια συνεχίστηκε όλη τη νύχτα της Τετάρτης, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο – Αματρίτσε, Πεσκάρα ντελ Τρόντο, Ακούμολι και Αρκουάτα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.
Οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής δεκάδες με τις εκτιμήσεις να τους ανεβάζουν σε περίπου 400. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

470 μετασεισμοί

Τον σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον 22 μετασεισμικές δονήσεις, με την τελευταία, μεγέθους 4,6 ρίχτερ, να σημειώνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Άλλοι 264 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας, την ώρα που η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Σήμερα (25.08.2016) στις 07:00 το πρωί οι μετασεισμοί είχαν φτάσει τους 470!

Κοριτσάκι 10 ετών απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια

Μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι 10 ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.
Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Δεκάδες τουρίστες που κατέλυαν στο ξενοδοχείο Roma, στο Αματρίτσε, δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.

Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το ξενοδοχείο ήταν πλήρες αυτές της ημέρες και το μεγαλύτερο μέρος του κατέρρευσε την περασμένη νύχτα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα