“Απέφυγε να δώσει απαντήσεις”

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στην Σεβαστουπόλεως από την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή. Η παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού κρίνεται απόλυτα θετική και τόσο με την εισηγητική του ομιλία, όσο και με την δευτερολογία ανέδειξε την διαφθορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς πέραν από τα προβληματικά πόθεν έσχες των υπουργών, αναδείχθηκαν οι πρακτικές αδιαφάνειας σε ότι αφορά τα δημόσια έργα που δίνονται σε ημέτερους.
Μετά το πέρας της συζήτησης κάνοντας τον απολογισμό στην Σεβαστουπόλεως ανακοίνωσαν τα σημεία που δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας. Αναλυτικά:
* Για το πενιχρό αποτέλεσμα που έχει η δίωξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών.
* Για την καθυστέρηση των ερευνών στις διάφορες λίστες που κάποτε είχε κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ.
* Για το πάρτι στον ΑΔΜΗΕ με τα 200.000 αναδρομικές αμοιβές στα αριστερά golden boys.
* Για την αδιαφανή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων του προσφυγικού.
Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι όντως ο κ. Σπίρτζης έδωσε και τις τέσσερις πρώτες εργολαβίες για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου στον ίδιο εργολάβο, που «κατά σύμπτωση» είναι αυτός που ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑTV και τώρα βγάζει συριζοεφημερίδα.
Κατά τη διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις του Ποταμιού για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής:
-Τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Αρχής που θα έχει την εξουσιοδότηση να κάνει από αιφνιδιαστικούς ελέγχους μέχρι κατάσχεση τεκμηρίων.
-Θεσμοθέτηση της υποχρέωσης του κράτους να υπάρχει ένας τελικός νόμος ανά θέμα χωρίς παράθυρα και αστερίσκους.
-Ενιαία Αρχή Προμηθειών με ενιαίους κανόνες για τις δημόσιες προμήθειες χωρίς παραθυράκια.
-Δημιουργία ενός «Τειρεσία διαφθοράς», για τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς.
-Απαγόρευση στους προμηθευτές και τους εργολάβους του δημοσίου, να κατέχουν τηλεοπτική συχνότητα.
-Έλεγχος του πόθεν στο πόθεν έσχες και δειγματοληπτικό ξετίναγμα πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων, εφοριακών και όλων όσων παίρνουν δουλειές από το κράτος.
Στο Στρασβούργο
Στο μεταξύ την Δευτέρα αναχωρεί για το Στρασβούργο ο επικεφαλής του Ποταμιού, όπου θα παραμείνει επί τριήμερο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου μετά την εκλογή του νέου προέδρου Αντόνιο Ταγιάνι, θα έχει επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής:
• Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη
• Την Τρίτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Επιτρόπους, Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ και Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.
• Την Τετάρτη θα έχει επαφές με τους Φρανς Τίμερμανς – αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Τζιάνι Πιτέλα – πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και με τον Γκι Φέρχοφσταντ – επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθερων και Δημοκρατών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα