Απήγαγε τα παιδιά της από την Ολλανδία για να τα κάνει τζιχαντιστές στη Συρία

Κάθε ημέρα που περνάει πληθαίνουν οι ειδήσεις που αφορούν την εξωφρενική δράση των τζιχαντιστών του ISIS, με τελευταίο παράδειγμα την περίπτωση μίας γυναίκας η οποία έφτασε στο σημείο να απάξει τα ίδια τα παιδιά της και να τα μεταφέρει στη Συρία προκειμένου να τα μυήσει στις τάξεις του ισλαμικού χαλιφάτου.

Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα Δευτέρα μετά από σχετική ανακοίνωση εισαγγελικών λειτουργών της Ολλανδίας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μία 33χρονη μητέρα Τσετσένικης καταγωγής, εν αγνοία φυσικά του Ολλανδού πρώην συζύγου της και πατέρα των δύο παιδιών τους ηλικίας 7 και 8 ετών, πήρε τα παιδιά και με την καθοδήγηση ξένων στρατολογητών (σ.σ. υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την γυναίκα) έφτασε στη Συρία.

Η 33χρονη με τα δύο παιδία της κατοικούσαν στην πόλη Μάαστριχτ της ανατολικής Ολλανδίας, αλλά από τις 29 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου δεν είχαν εμφανιστεί πουθενά. Το σενάριο της απαγωγής ενισχύει και η πληροφορία που αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters σύμφωνα με το οποίο ο διευθυντής του ισλαμικού σχολείου όπου φοιτούσαν τα δύο παιδιά ειδοποίησε τον Ολλανδό πατέρα τους ότι η πρώην σύζυγος του είχε εκτυπώσει αεροπορικά εισιτήρια για την ίδια και τα παιδιά του με προορισμό την Ελλάδα! Σήμερα θεωρείται ότι οι τρεις τους βρίσκονται στη Ράκα, ένα από τα προπύργια του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη βορειοανατολική Συρία.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι πρωτάκουστο φαινόμενο για την Ολλανδία, καθώς την τελευταία διετία δεκάδες οικογένειες με παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη χώρα της τουλίπας προκειμένου να ενταχθούν στο ΙSIS.

Περίπου 12 ανήλικοι έχουν επίσης φύγει από την Ολλανδία με δική τους απόφαση για να ενταχθούν στο ΙSIS. Το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι συνολικά 180 ολλανδοί τζιχαντιστές είναι γνωστό ότι έχουν φύγει από την Ολλανδία για να μεταβούν στη Συρία. Από αυτούς περίπου 35 έχουν επιστρέψει, ενώ 21 σκοτώθηκαν στον εμφύλιο στη Συρία που μέχρι στιγμής μετράει περισσότερους από 200.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

(με στοιχεία από το Reuters και το zougla.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα