Απίστευτα πράγματα: Της επιτέθηκε επειδή φορούσε σορτσάκι

Εν έτει 2017, συμβαίνουν κι αυτά στη γειτονική Τουρκία. Ένας άνδρας χτύπησε μία γυναίκα, επειδή εκείνη φορούσε σορτσάκι μέσα σε λεωφορείο.

Η νεαρή γυναίκα σηκώνεται αμέσως στην προσπάθειά της να αμυνθεί, όμως ο άνδρας την σπρώχνει και αποβιβάζεται από το λεωφορείο ενώ εκείνη πέφτει κάτω.

Πριν από την επίθεση, που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ο άνδρας φέρεται να είπε στην κοπέλα: «Ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού; Δεν ντρέπεσαι;» σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε το θύμα και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

«Του είπα να μην κοιτάει (…) και εκείνος ανταπάντησε “εάν μου δείχνεις τους γλουτούς σου, πώς μπορώ να μην κοιτάζω;”» συνέχισε η ίδια.

Η Ασένα Μελίσα Σαλάμ, 21 ετών, κατέθεσε αμέσως μήνυση. Ο δράστης, ο οποίος υποστήριξε ότι τον «προκάλεσε», συνελήφθη τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, όμως αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα, προς μεγάλη απογοήτευση των φεμινιστικών οργανώσεων, έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.

«Η απελευθέρωση του δράστη συνιστά μια απειλή για όλες τις γυναίκες» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter η οργάνωση «Σταματήστε τις δολοφονίες γυναικών»: «θα φοράμε ό,τι θέλουμε, όπου θέλουμε. Δεν θα απαρνηθούμε τις ελευθερίες μας».

Η Σαλάμ κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα, με το οποίο αμφισβητεί την απόφαση απελευθέρωσης του δράστη. Κατόπιν η εισαγγελία εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ.

Όμως, όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδείχθηκε ότι ο άνδρας βρίσκεται ήδη υπό κράτηση από το Σάββατο για διάπραξη φορολογικών αδικημάτων και διώκεται επίσης και για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Η ετικέτα #melisasaglamyalnizdegildir (η Μελίσα Σαλάμ δεν είναι μόνη) είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων σήμερα στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα