Απίστευτα πρωτοσέλιδα τουρκικών εφημερίδων για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Με δόση χαιρεκακίας, που σε καμία περίπτωση δεν τιμά τη μνήμη των 22 θυμάτων, σχολίασε το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη μερίδα του τουρκικού Τύπου.

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» γράφει φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Akit», θεωρώντας τη βομβιστική επίθεση που άφησε πίσω της 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως μια συνέπεια της καταγγελλόμενης απ’ την Άγκυρα υποστήριξης που παρέχει η Δύση στους Κούρδους του PKK. Η ισλαμιστική εφημερίδα πρεσβεύει την άποψη ότι η Βρετανία είναι «μια απ’ τις χώρες που εγκατέλειψαν μόνη της την Τουρκία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» καθώς και ότι «υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες τρομοκράτες».

Ο αρχισυντάκτης της «Yeni Akit», Καντίρ Ντεμιρέλ, έγραψε άρθρο γνώμης, που απηχούσε παλαιότερες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν: «Η τρομοκρατία είναι σαν μπούμερανγκ (…) Κάποια μέρα θα γυρίσει πίσω και θα σε χτυπήσει».

Η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί δυτικές κυβερνήσεις ότι ανέχονται στα εδάφη τους τη δράση του PKK και των οπαδών του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Σημειωτέον ότι με ανάλογο τίτλο και επιχειρηματολογία σχολίασε το μακελειό στο Μάντσεστερ κι άλλη μια τουρκική εφημερίδα, η Güneş…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα