Απίστευτο: Πόσες χιλιάδες ευρώ πουλήθηκαν τα μαλλιά των Beatles

Μία τούφα μαλλιών από κάθε μέλος των Beatles, αποτελεί αντικείμενο πόθου για τους φανατικούς θαυμαστές του συγκροτήματος.

Αθήνα, 25 Μαΐου 2017 – Τούφες μαλλιών που άνηκαν στα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος Beatles πωλήθηκαν αντί 10.000 ευρώ σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από την  πλατφόρμα on-line δημοπρασιών της Catawiki. Τα μαλλιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών από όλο τον κόσμο, αποφέροντας τελικά τέσσερις φορές την εκτιμώμενη αξία τους.

Ο Denny Hoekstra, ειδικός της Catawiki σε θέματα που αφορούν τους Beatles, αναφέρει: “Τα μαλλιά της δημοπρασίας κόπηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 1964 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας: The Beatles, A Hard Day’s Night, δείχνοντας πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό αναμνηστικό. Εν συνεχεία, οι τούφες κρατήθηκαν από έναν έξυπνο makeup artist, ο οποίος τις πούλησε αρκετά αργότερα σε θαυμαστές“. Σύμφωνα με την Catawiki, σήμερα καταγράφεται έντονα ανερχόμενη τάση για μεταπώληση μαλλιών διάσημων ανθρώπων.”Σε γενικές γραμμές τα μαλλιά των διασημοτήτων αποτελούν μια καλή επένδυση καθώς με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και περισσότερο πολύτιμα”, επισημάνει ο Denny Hoekstra.

Τα μαλλιά του Paul McCartney απέφεραν τα υψηλότερα έσοδα! 

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, τα μαλλιά χωρίσθηκαν και προσφέρθηκαν ως 4 μεμονωμένα αντικείμενα, ξεκινώντας έναν πραγματικό πόλεμο προσφορών για το καθένα. “Τα μαλλιά του Paul McCartney ήταν τα πιο περιζήτητα. Πωλήθηκαν για περισσότερα από 2.700 ευρώ. Τα μαλλιά του George Harrison και του Ringo Starr πωλήθηκαν αντί 2.600 ευρώ το καθένα και αγοράστηκαν από έναν Γάλλο πλειοδότη. Παραδόξως, τα μαλλιά του John Lennon απέφεραν μόλις 1.200 ευρώ”.

Τα πιο ακριβά μαλλιά στον κόσμο

Τα πιο ακριβά μαλλιά στον κόσμο είναι πιθανό αυτά του αυτοκράτορα Ναπολέοντα. Πέρυσι, μόνο μία μικρή τούφα μαλλιών (4 mm) που ανήκε στον Ναπολέοντα πωλήθηκε στην Catawiki αντί 2.400 ευρώ. Σε σχέση με το μήκος τους, αυτά ήταν ίσως τα πιο ακριβοπληρωμένα μαλλιά στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα