«Απαξιώνετε το μπάσκετ!…»

H ΚΕΔ/ΕΟΚ όρισε διαιτητές για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, να κλέβει την παράσταση.

Οι διαιτητές του ντέρμπι θα είναι οι Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης, ωστόσο για μία ακόμα αγωνιστική απουσίαζαν τα ονόματα των τεσσάρων διαιτητών που σφυρίζουν στην Euroleague. Πρόκειται για τους Σπύρο Γκόντα, Ηλία Κορομηλά, Γιάννη Φούφη και Πέτρο Παπαπέτρου.

Το γεγονός αυτό έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού. Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, εξέφρασε τα παράπονά του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στέλιο Συμεωνίδη. Αρχικά ο Συμεωνίδης είχε αναφέρει πως υπάρχουν διαθέσιμοι 90-95 διαιτητές για το φετινό πρωτάθλημα, με τον Σταυρόπουλο να ρωτά αν ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι τέσσερις Έλληνες διαιτητές που σφυρίζουν στην Euroleague.

Εν συνεχεία, μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής των Πειραιωτών είπε στον πρόεδρο της ΚΕΔ: «Από πέρυσι προσπαθούμε να μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό και δεν μπορούμε να πάρουμε μία πειστική απάντηση. Με όλα αυτά, κάνετε το πρωτάθλημα αναξιόπιστο και με τη δική σας στάση θα οδηγήσετε τους Γιαννακόπουλους και τους Αγγελόπουλος να φύγουν από το μπάσκετ».

Ο Συμεωνίδης απάντησε λίγο αργότερα :«Εμείς θα τους διώξουμε;», για να απαντήσει εκ νέου ο Σταυρόπουλος: «Ναι, εσείς. Όταν τέσσερις από τους καλύτερους διαιτητές είναι εκτός χωρίς να μας εξηγείτε το γιατί, τότε έχετε μεγάλη ευθύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα