«Απαραίτητη η συναίνεση για να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία»

 Νέες φορολογικές μειώσεις προανήγγειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ημερησία». O υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η Ελλάδα γυρίζει πλέον σελίδα», επισήμανε ότι «είναι απαραίτητη η συναίνεση» και ανέφερε ότι  Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση με τους πιστωτές για το ελληνικό χρέος.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας  συγκεκριμένα είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδούβελης και επισημαίνει ότι μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι η μόνη αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα