Απεργία πείνας ξεκίνησε και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Μετά τον Δημήτρη Κουφοντίνα που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες απεργίας πείνας αιτούμενος να μεταφερθεί στο παράρτημα των γυναικείων φυλακών ήρθε και η σειρά του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη” ξεκίνησε απεργία πείνας από την Κυριακή 16 Αυγούστου αφού ζητά να μεταφερθεί από τις φυλακές του Δομοκού, στον Κορυδαλλό, καθώς θεωρεί πως εκεί που βρίσκεται δεν είναι ασφαλής. Το αίτημα μεταφοράς που κατέθεσε ο Γιωτόπουλος έχει εγκριθεί από τις 14 Μαΐου.

Παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, γεγονός που οδήγησε το αρχηγικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη» να ξεκινήσει απεργία πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω της απεργίας πείνας, καθώς οι γιατροί που τον εξέτασαν την Τετάρτη φέρονται να γνωμάτευσαν υψηλό κίνδυνο για ισχαιμικό επεισόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική κατά των απεργών πείνας, οι οποίοι διεκδικούσαν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, κάνοντας λόγο για «θέατρο για την προβολή ορισμένων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα