Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα. Η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων, μετά την πολύμηνη απεργία πέρυσι, αποφάσισε νέα προειδοποιητική 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Μαΐου.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν για καινούργιες μεγάλες κινητοποιήσεις αν απολυθούν συνάδελφοί τους. Διαρκής γενική συνέλευση. Από την Παρασκευή μετέχουν σε ανοικτή διαρκή γενική συνέλευση, ενώ προχώρησαν και σε επανασύσταση της απεργιακής επιτροπής τους για να οργανώσει τη νέα κινητοποίηση και μιλούν για «καθολικό κλείσιμο» σχολών.

Οι διοικητικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο, όπως λένε, θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα