Απλούστερα θα χορηγούνται αναλώσιμα υλικά στους διαβητικούς ασφαλισμένους στο ΥΠΕΘΑ‏

Με παρέμβαση της αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών, από τα Στρατιωτικά και τα συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ Φαρμακεία, στους πάσχοντες από Διαβήτη ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ.

Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη πληρώνοντας πλέον μόνο την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία συμμετοχή του και όχι το σύνολο της αξίας τους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η συνταγογράφηση και εκτέλεση δίμηνης ή τρίμηνης θεραπείας για φαρμακευτικά σκευάσματα επεκτείνεται και στα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη.

Εξάλλου, υπεγράφη από την κα Φ. Γεννηματά και απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, Υπουργική Απόφαση με την οποία παρέχεται το δικαίωμα της νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής υγειονομικής περίθαλψης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) στους μόνιμους κατοίκους της ακριτικής νήσου Σύμης, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του ΥΠΕΘΑ και της εκπεφρασμένης βούλησης της αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη των κατοίκων του παραμεθόριου αμυντικού ιστού της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα