Αποδόμηση του Σαμαρά θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ

Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα θα επιχειρήσουν στο ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να πλήξουν το πολιτικό του προφίλ και να τον αναγκάσουν να αντιμετωπίσει το κίνημα ως ισότιμο εταίρο στην κυβέρνηση.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν πως οι τελευταίες εξελίξεις κατάφεραν καίριο χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών. Ως εκ τούτου προτάσσεται πλέον η λύση της αποδόμησης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει όλα τα θετικά των πολιτικών αποφάσεων.

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση της Φώφης Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ούτε λίγο – ούτε πολύ, έδειξε τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι πρακτικά υπαγόρευσε στην ΚΕΝΕ τη γνωμοδότησή της για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Η ΚΕΝΕ, ξέρετε, δεν είναι καμία Ανεξάρτητη Αρχή, υπάγεται στον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης και τα μέλη της διορίζονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως «εάν συγκρίνετε την απόφαση, τη γνωμοδότηση της ΚΕΝΕ σήμερα και τη γνωμοδότηση της ΚΕΝΕ για το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει ο κ. Παπαϊωάννου στην κυβέρνηση Παπαδήμου, θα δείτε τι ακριβώς εννοώ, θα δείτε τη διαφορετική προσέγγιση και θα δείτε και κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό, ότι για πρώτη φορά η ΚΕΝΕ εισέρχεται στη σκοπιμότητα ενός νομοσχεδίου και όχι σε νομοτεχνικές βελτιώσεις όπως είναι η αρμοδιότητά της.

»Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Δηλαδή, με λίγα λόγια, επειδή έχουμε Δημόσιες Υπηρεσίες δεν θα έπρεπε να έχουμε ποτέ ΚΕΠ; Ή επειδή υπάρχει εκλογικός νόμος, δεν θα έπρεπε ποτέ ν’ αλλάξει και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες;».

Αντίστοιχη είναι και η στάση του εκπροσώπου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Μανιάτης απαρίθμησε τα αρνητικά της κυβέρνησης αποδίδοντάς τα στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι η Βουλή για παράδειγμα δεν είναι το πραγματικό πολιτικό φόρουμ, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, όπου θα  συζητούνται όχι μόνο νομοσχέδια, αλλά και πολιτικά δρώμενα», σημείωσε για να συνεχίσει: «Θα σας πω, για παράδειγμα, θεωρώ εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο με το μνημόνιο δεν έχουν συζητηθεί. Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και το άνοιγμα των ιδιωτικοποιήσεων επίσης δεν έχουν συζητηθεί. Το ζήτημα των επαφών και των προβληματισμών που υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για έναν ανασχεδιασμό σε σχέση με την πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών, έτσι ώστε να περάσουν σε δράσεις στήριξης της εργασίας και ανάσχεσης της ανεργίας, που είναι πολύ σπουδαία ζητήματα…»

«Επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε καταθέσει 6 Προτάσεις Νόμου ως ΠΑΣΟΚ. Και η πρώτη που συζητήθηκε και σε15 μέρες νομίζω θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία της στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι αυτή που καταθέσαμε από πέρυσι τον Αύγουστο, Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα από υδρογονάνθρακες συμπλήρωσε δείχνοντας την κατάσταση που επικρατεί».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα