Αποκαλυπτικοί διάλογοι Τσίπρα – Βαρουφάκη

Νέοι διάλογοι Τσίπρα-Βαρουφάκη έρχονται στο φως και όπως τουλάχιστον τούς περιγράφει ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του Adults in the Room είναι αποκαλυπτικοί.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι διάλογοι που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εκείνοι που είχαν οι δύο άνδρες, στην τελευταία τους συνάντηση του, το βράδυ του δημοψηφίσματος:

«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο πρώην υπουργός αναφέρει εδώ ότι διαφώνησε και ότι ενώ παραδέχθηκε πως έγιναν πολλά λάθη, επισήμανε ότι μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι».

“Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του».

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι έκανε πως δεν καταλάβαινε και του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών IOUs και να προχωρήσουν σε κούρεμα των ομολόγων SMP του Ντράγκι.

«‘Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον πρωθυπουργό.

Και εκείνος του απάντησε: «Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα… Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»

Και ο πρώην υπουργός οικονομικών συνεχίζει:

«Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε […] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Έκθετος ο πρωθυπουργός επισημαίνει η ΝΔ

Σε ανακοίνωσή της η Νέα δημοκρατία αναφέρει ότι οι αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα.

Εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει.

Το ίδιο κάνει και με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά.

Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας.

Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα