Αποκαλύψεις που…καίνε για τον Νικολά Σαρκοζί

Πιπεράτες αποκαλύψεις βγαίνουν στη δημοσιότητα για τον Νικολά Σαρκοζί, μέσα από το βιβλίο του πάλαι ποτέ συνεργάτη του πρώην προέδρου της Γαλλίας και πλέον αντίπαλο του Πατρίκ Μπουισόν.

“Εγώ είμαι το κεφάλι και εσύ τα πόδια”, φέρεται να είπε ο Σαρκοζί στην Ανγκελα Μέρκελ όσο ήταν πρόεδρος της Γαλλίας, με την Γερμανίδα καγκελάριο να τον αποστομώνει λέγοντας: «Nein! Εγώ είμαι η τράπεζα!».

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η L’Express, οι αποκαλύψεις του Μπουϊσόν σκιαγραφούν έναν ηγέτη που έχει εμμονή με Εθνικό Μέτωπο και εκτοξεύει προσβολές κατά πάντων, ακόμη και σε φίλους και συνεργάτες.

Η σχέση Μπουϊσόν – Σαρκοζί ράγισε το 2012 και “έσπασε” το 2015, όταν ο Μπουϊσόν αποκάλυψε ότι έχει στη κατοχή του καταγεγραμμένες πολλές ώρες από συνομιλίες του με τον Σαρκοζί. Ο Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι υπέβαλαν μήνυση τότε και δικαιώθηκαν.

Η αγάπη για το Εθνικό Μέτωπο

Μεταξύ άλλων, ο Μπουϊσόν αναφέρει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 2005, όταν ο Σαρκοζί φέρεται να είπε «Οι αξίες του Εθνικού Μετώπου είναι οι ίδιες που έχει όλος ο γαλλικός λαός. Είναι ο τρόπος που μιλάει το Εθνικό Μέτωπο ο οποίος σοκάρει. Οι Γάλλοι δεν θέλουν τα πιάτα τους με πολλά καρυκεύματα που να καίνε στο στόμα».

Σύμφωνα με τον Μπουϊσόν, ο Σαρκοζί ήθελε να συναντηθεί με τον Ζαν Μαρί Λεπέν προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη του στο δεύτερο γύρο εναντίον της υποψήφιας των Σοσιαλιστών,Σεγκολέν Ρουαγιάλ. «Τηλεφώνησε στον Λεπέν» φέρεται να του είπε. «Ρώτησε τον τι θέλει. Μήπως πρέπει να τον συναντήσω; Εάν πρέπει θα το κάνω. Δεν είμαι εγώ σαν τους άλλους. Ξέρω πώς να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου».

Το φλερτ του με την ακροδεξιά σύμφωνα με τον Μπουϊσόν ήταν διαρκές, καθώς το 2012 εξοργίστηκε όταν ο τότε πρωθυπουργός του Φρανσουά Φιγιόν υποστήριξε ότι η συστημική δεξιά είναι «ασυμβίβαστη» με την περιθωριακή άκρα δεξιά. «Τι είναι αυτά που λέει ο Φιγιόν;» φέρεται σύμφωνα με τον Μπουϊσόν να είπε ο Σαρκοζί. «Φυσικά και μοιραζόμαστε κοινές αξίες με το Εθνικό Μέτωπο».

Το πρώην δεξί χέρι του Σαρκοζί μάλιστα, υποστηρίζει ότι του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον Λεπέν και να υποσχεθεί εκ μέρους του πως εάν κερδίσει τις εκλογές θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να ωφεληθεί το Εθνικό Μέτωπο – υπόσχεση την οποία δεν κράτησε.

Το “στόλισμα” στον Ζακ Σιράκ

Ο Σαρκοζί “στόλισε” και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας , Ζακ Σιράκ, για τον οποίο φέρεται να είχει πει: «Είναι ο πλέον αχρείος πρόεδρος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο… Δεν έχω γνωρίσει άλλον πιο διεφθαρμένο», ενώ τον χαρακτήριζε «διαβολικό» και «άπληστο».

Ο Σαρκοζί πάντως, “έλουζε” με κοσμητικά επίθετα και τους συνεργάτες του καθώς είχε καταφερθεί εναντίον του πρώην πρωθυπουργού του, Φιγιόν, όταν παρέστη σε τελετή εγκαινίων τεμένους σε προάστειο του Παρισιού το 2010, λέγοντας: «Τι χαμένο κορμί! Είναι αξιολύπητος». Ενας άλλος που είχε δεχθεί επίθεση από τον Σαρκοζί σύμφωνα με τον Μπουϊσόν, ήταν και ο υπουργός Βιομηχανίας Κριστιάν Εστροζί, τον οποίο είχε αποκαλέσει “κακό άνθρωπο” και ότι “¨δεν είχε κουκούτσι μυαλό”.

Ο γάμος και τα «όργια» του Στρος Καν

Στο βιβλίο υπάρχουν αποσπάσματα και για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν. Ο Μπουϊσόν υποστηρίζει ότι ο Σαρκοζί «γνώριζε τα πάντα» για τα «όργια» του Στρος Καν με πόρνες στη Λιλ, πολύ πριν τη σύλληψη του στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είπε ότι έχει αρκετά στοιχεία στην κατοχή του «για να βουλιάξει» τον Στρος Καν εάν ο δημοφιλής τότε σοσιαλιστής αποφάσιζε να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα