“Αποκλείω η Ιταλία να φύγει από το ευρώ”

‘Nαι” σε έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισ. ευρώ για μείωση του ελλείμματος λέει η ιταλική κυβέρνηση, που υποχώρησε στις πιέσεις των Βρυξελλών.Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στο θέμα  τονίζοντας, σε συνέντευξή του στην La Repubblica,  πως  “η Ιταλία βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης και είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσε να φύγει από την ευρωζώνη”.

Όπως τόνισε, δεν έχει ακόμα δει λεπτομερώς το τα έγγραφα που παρουσίασε χθες η Ιταλική κυβέρνηση, όμως «οπωσδήποτε η δέσμευση της Ιταλικής κυβέρνηση πάει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε πάντως πως μεσο-μακροπρόθεσμα η Ιταλία πρέπει να προχωρήσει σε «αποφασιστικές» μεταρρυθμίσεις των δημοσιονομικών της και ιδιαίτερα του τεράστιου χρέους της.

«Εν τω μεταξύ, ας πούμε ξεκάθαρα πως αποκλείω η Ιταλία να φύγει από το ευρώ», σημείωσε.

Ο κ. Γιούνκερ είπε πως εκτιμά τις προσπάθειες της Ρώμης να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση. «Θέλουμε το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα να βγει από αυτή τη δύσκολη περίοδο ισχυρότερο και πιο εύρωστο».

Ερωτηθείς αν εμπιστεύεται τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή αν τρομάζει από τις ενέργειές του, ο κ. Γιούνκερ είπε πως βλέπει τον κ. Τραμπ με «αυξανόμενη καλοσύνη». «Νομίζω πως αρχίζει να αισθάνεται την ανάσα της ιστορίας», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα