Αποκλεισμός στα νησιά για 4 ημέρες

Πριν προλάβει να λήξει η πρώτη 48ωρη απεργία για Τρίτη και Τετάρτη, η ΠΝΟ εξήγγειλε και νέα απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή (18-19/5), κρατώντας για περισσότερες ημέρες τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ναυτικοί λοιπόν, καθώς η νέα απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει την 00.01 ώρα της 18ης Μαΐου και θα λήγει την 24.00 ώρα της Παρασκευής (19/5).

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσουν τα προβλήματα για τα αποκλεισμένα νησιά, καθώς θα τελειώσουν οι προμήθειες.

Να σημειωθεί πως τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα