«Αποκλειστικά υπεύθυνη η Ελλάδα»

Αποκλειστικά υπεύθυνη για τα προβλήματα που υπάρχουν θεωρεί την Ελλάδα ο Νόρμπερτ Μπάρτλε. Ο  βετεράνος βουλευτής του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, παραχώρησε συνέντευξη στο capital. gr και δήλωσε πως «το ευρώ δεν ευθύνεται για τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά η Ελλάδα που για μακρύ χρονικό διάστημα είχε αμελήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές προσαρμογές».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες δεν βλέπουν την «πρόοδο» που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα. Ο Norbert Barthle σημειώνει πως «η Ελλάδα, με το πρόγραμμα προσαρμογής, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, την οποία αναγνωρίζω».

Και συνεχίζει λέγοντας στο Capital.gr πως «η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αλλά απέχει ακόμα μακριά από τον στόχο».

Τι θα κάνει η γερμανική κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση; « Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα, εφόσον η χώρα εφαρμόζει με συνέπεια τη σειρά των μεταρρυθμίσεων και των προσαρμογών», τονίζει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής.

Από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ σημειώνουν πως «η Κομισιόν υποθέτει πως, ειδικά λόγω του περιβάλλοντος των υπαρκτών αυξανόμενων κινδύνων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και λόγω των αβεβαιοτήτων στις αγορές κεφαλαίων και των αναμενομένων συνεπειών μετάδοσής τους (σ.σ. των κινδύνων και των αβεβαιοτήτων), πάνω στη σταθερότητα όλης της Ευρωζώνης, δεν θα πρέπει να δοθεί κανένα δίχτυ ασφαλείας, το οποίο θα στήριζε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα