Αποκλειστική συνέντευξη: Γνωστή ηθοποιός που φιλοξενεί πρόσφυγες καταγγέλλει: «Δέχομαι σκληρές απειλές για τη ζωή μου από χρυσαυγίτες»

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου

Επικοινωνήσαμε αρχικά με  τη Δώρα Χρυσικού, μαθαίνοντας ότι έδωσε μεγάλη μάχη για να βοηθήσει το νεαρό αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά στο λιμάνι του Πειραιά.. Το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ομοεθνών,  σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική αποθήκη του Πειραιά, με το 18χρονο αγόρι να μεταφέρεται με το ΕΚΑΒ εσπευσμένα στο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή και τα κατάφεραν.

Έξαλλη όμως η δημοφιλής ηθοποιός για τα όσα ζει από χτες το βράδυ αλλά σήμερα, ξέσπασε αποκλειστικά στην «Άποψη». Η Δώρα Χρυσικού πριν από λίγες μέρες είχε αποκαλύψει δημόσια, ότι φιλοξενεί στο σπίτι της, δύο Αφγανούς. Σύμφωνα με όσα μας εξομολογήθηκε τη στιγμή της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν πυρ και μανία.

Τα λόγια της είναι καταπέλτης κατά του κράτους αλλά και αυτών που προσπαθούν με ένα αρρωστημένο(όπως τον χαρακτηρίζει) τρόπο, να τη σταματήσουν να μοιράζει απλόχερα την αγάπη της στους πρόσφυγες. Η γνωστή ηθοποιός, μαζί με πάρα πολύ κόσμο, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους , και δημιουργώντας τους «Αλληλέγγυους Λειτουργούς Υγείας» , εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται μέρα νύχτα στον λιμάνι Πειραιά και στην πρώτη γραμμή βοήθειας των εκατοντάδων προσφύγων που ζούνε στην κεντρική αποθήκη στο λιμάνι.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που απειλούν τη ζωή της, προειδοποιώντας τη, ότι θα βρεθούν τα κόκκαλά της πεταγμένα στον υπόνομο; Δείτε τι μας λέει η Δώρα Χρυσικού.

 

Δώσατε μεγάλο αγώνα για την υγεία του νεαρού αγοριού που μαχαιρώθηκε χτες το βράδυ στον Πειραιά.

«Ναι! Όλοι  ενδιαφερθήκαμε όμως, όλοι τρέξαμε. Απλά επειδή εγώ είμαι υπεύθυνη για το θέμα το ιατρικό, ήμουν λίγο πιο κοντά από τους υπόλοιπους. Δεν υπήρχε καν γιατρός εκείνη την στιγμή. Ευτυχώς υπήρχε ο «Ερυθρός Σταυρός» που βοήθησαν πολύ ».

Πώς είναι η κατάστασή του τώρα;         

«Είναι καλά. Νοσηλεύεται και είναι σε καλή κατάσταση. Δεν έχουν πειραχθεί ζωτικά όργανα, ευτυχώς. Τον φροντίζουνε μία χαρά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Δεν έχω προλάβει ακόμα να πάνω να τον δω, γιατί δούλευα όλη μέρα».

Παρακολουθώντας τη δράση των «Αλληλέγγυων» προσφέρετε μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι.

«Κάνουμε όλοι πολύ μεγάλο αγώνα αλλά δυστυχώς δεν μας βοηθάνε. Ούτε το κράτος, ούτε καμία επίσημη αρχή. Κάνουμε όλοι οι «Αλληλέγγυοι» τεράστιο αγώνα καθημερινά, με κίνδυνο της ζωής μας, έχουμε ξεχάσει την προσωπική μας ζωή, τις οικογένειές μας, πληρώνουμε από τη τσέπη μας και έχουμε το κράτος να μην έχει δομές, να μας γυρνάνε πίσω, το λιμενικό να παρεμποδίζει ανθρώπους να αφήσουν πράγματα, να θέλει να είμαστε διαπιστευμένοι. Σήμερα δεν μας άφηνε, ποιους εμάς, που είμαστε τρεις μήνες εκεί  πέρα, να περάσουμε. Μας ελέγχουν τα αυτοκίνητα, τις ταυτότητες μας. Ποια κυβέρνηση αριστερή είναι αυτή που κάνει αυτό το πράγμα. Δεν μπορούμε πια να περάσουμε το λιμάνι. Ξέρετε τι έχει γίνει από χτες; Επειδή έγινε αυτή η  συμπλοκή, μέσα σε τρεις μήνες που είναι εκεί πέρα αυτοί άνθρωποι σε εξευτελιστική κατάσταση, δεν μας άφησαν να μπούμε μέσα. Αφού γνωριζόμαστε. Κάθε μέρα χαιρετιόμαστε με το λιμενικό. Σήμερα δεν αφήσανε παπά να αφήσει πράγματα που είχε μαζέψει από ενορία. Θέλουν να μας φτάσουν στο απροχώρητο, να δημιουργήσουν σε αυτούς τους ανθρώπους τέτοιο μεγάλο εξευτελισμό και κούραση ώστε να αλληλοσκοτωθούν. Φυσικά όταν κόβουν τις παροχές, όταν δεν έχουμε νερά, όταν δεν έχουμε χυμούς, τους φτάνουν στον απόλυτο εξευτελισμό. Είναι δυνατόν να μας ελέγχουν τα αυτοκίνητα και να μας λένε να περάσουμε από το Υπουργείο; Ποιο Υπουργείο; Που εδώ και τέσσερις μήνες που είναι οι πρόσφυγες κάτω είναι απών; Ποιες είναι οι δομές του κράτους που δεν έχουν ούτε νερό, ούτε ρεύμα, ούτε ιατρική περίθαλψη; Και υπάρχουν οι «Αλληλέγγυοι» που όλο το διάστημα κάνουν τη δουλειά του κράτους; Και να μας λένε και από επάνω ότι πληρωνόμαστε και ότι δημιουργούμε προβλήματα, ότι εμείς αναζωπυρώνουμε το κλίμα; Τολμάνε να μιλάνε για εμάς;»

Έχετε δεχτεί αρνητικά σχόλια μετά και τη δημοσιοποίηση ότι φιλοξενείται σπίτι σας δύο νεαρά αγόρια πρόσφυγες;

« Μόνο αρνητικά σχόλια; Με έχει ξευτιλίσει η «Χρυσή Αυγή». Αν ανοίξετε τα sites «Eλληνική επανάσταση» και «Η Ελλάδα ανοίγει στους Έλληνες» πέρα του ότι με χρεώνουν ότι κάνω σεξουαλικά όργια με τους πρόσφυγες, και αυτός ήταν ο λόγος και ο σκοπός μου που δεν πήρα οικογένειες όπως ισχυρίζονται, ένα θα τους πω μόνο.  Να απαντήσω  λοιπόν στους φίλους μου τους Χρυσαυγίτες ότι είχα και  δύο οικογένειες Αφγανών στο σπίτι μου, πέρα από τα 3 αγόρια. Και όπως όλοι οι «Αλληλέγγυοι» έχουν οικογένειες, και έχουμε ανοίξει όλα τα σπίτια μας.

Πέρα λοιπόν του ότι με έχουν κατηγορήσει ότι κάνω σεξουαλικά όργια, που αυτά τα σχόλια δεν τα λαμβάνω καν υπόψιν μου, γιατί κρίνονται μόνο όσοι κάθονται και τα γράφουν εκ του καναπέως, είχα και απειλές για τη ζωή μου. Ότι θα βρούνε τα κόκκαλά μου σε κάθε υπόνομο της Αθήνας ότι θα με βρούνε αιμόφυρτη , και άλλα. Υπάρχουν αυτά τα πράγματα καταγεγραμμένα . Εμένα όμως δεν ιδρώνει το αυτί μου. Το μόνο που καταφέρανε είναι να ανησυχήσει η μητέρα μου και οι φίλοι μου, γιατί εμένα δεν θα με τρομάξουνε και ούτε θα σταματήσω αυτό που κάνω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γράφουν. Και στο inbox έχω δεχτεί απειλές. Αλλά έχουν βρει λάθος τρόπο γιατί επειδή είμαι και αγύριστο κεφάλι ηθοποιός και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να με τρομάξουν. Είναι αφελής και άρρωστοι απλά. Εγώ τέτοιες απειλές ούτε δέχομαι ούτε και φοβάμαι. Εγώ άλλα πράγματα φοβάμαι. Φοβάμαι μην κουραστούμε εμείς να δίνουμε και τι θα απογίνουν μετά αυτοί οι άνθρωποι».

φφφφφφφφφδ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα