ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλοι… σπίτι τους εκτός από τον Λαυρεντιάδη

Άνοιξαν οι πόρτες των φυλακών για τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου υπεξαίρεσης από την τράπεζα Proton Bank, πλην του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, παρά τις αιτήσεις που έχει καταθέσει για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Όπως είχε αποκαλύψει το iapopsi.gr η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν «μονόδρομος» για τις δικαστικές αρχές, καθώς παρήλθε το 18μηνο που οι κατηγορούμενοι παρέμειναν προσωρινά κρατούμενοι χωρίς η δίκη τους να ξεκινήσει. Εκ του νόμου, έπρεπε να αποφυλακιστούν, (το 18μηνο είναι το ανώτατο όριο της προφυλάκισης) και τώρα αναμένουν τον ορισμό της δικασίμου της υπόθεσής τους.

Συγκεκριμένα, Παρασκευή και 13 (Ιουνίου) ελεύθεροι αλλά υπόδικοι πέρασαν τις πύλες των φυλακών οι Αντώνιος Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Τρύφων Κολλίντζας, Γραμματική Αρβανίτη, Γιάννης Παπαβασιλείου και Δημήτρης Σαραμαντής. Σημειώνεται ότι προφυλακιστέοι είχαν κριθεί και οι Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, και Βασίλης Καραμούζης, πρώην οικονομικός διευθυντής της Alapis για τους οποίους, ωστόσο, η προσωρινή κράτηση είχε αντικατασταθεί προ πολλού με περιοριστικούς όρους και έτσι είναι ελεύθεροι αναμένοντας τη δίκη τους.

Γιατί έμεινε μέσα…
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης, βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης των επισφαλών δανείων ύψους 790 εκατ. ευρώ από την Proton Bank δεν μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος και για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδακη τον Ιούνιο του 1012.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Οκτώβριο μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας ο Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται να είχε δώσει εντολή για ένα «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος 43χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη, όταν εξερράγη στα χέρια του ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου, το οποίο συνόδευε μια γλάστρα που του είχε αποσταλεί.
Σε ό,τι αφορά τη δίκη για την υπόθεση της Proton Bank το διάστημα που στο «τιμόνι» της ήταν ο Λ. Λαυρεντιάδης αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου, δηλαδή το νέο δικαστικό έτος. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, εκτός από τον Λ. Λαυρεντιάδη, ακόμη 33 πρόσωπα, στα οποία κατά περίπτωση αποδίδονται τα αδικήματα της ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, απάτης και απιστίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα