Αποκλειστικό: Σε ποιους ετοίμαζε ασφαλιστικά μέτρα ο Παντελίδης πριν το μοιραίο

 

Η μεγάλη σύγκρουση που είχε με την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), που λίγο έλειψε να τους οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες, έρχεται στα φώτα της δημοσιότητας, δυόμισι μήνες μετά το μοιραίο τροχαίο που κόστισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη.

Όπως αποκαλύπτει στην «Α» άνθρωπος που ήταν παρών στις έντονες συζητήσεις που είχε ο τραγουδιστής με τους ιθύνοντες της ΑΕΠI, ο Π. Παντελίδης μαζί με τον δικηγόρο του ήταν έτοιμοι να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και να κινηθούν νομικά, θεωρώντας ότι το ποσό των 60.000 ευρώ τον χρόνο που του έδιναν λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών του, με την ιδιότητα πάντα του στιχουργού-συνθέτη, ήταν πενιχρά χρήματα, αναλογικά με τη μεγάλη απήχηση που είχαν οι επιτυχίες του.

Λίγο καιρό πριν συμβεί το κακό, ο τραγουδιστής μαζί με τον δικηγόρο του είχαν περάσει εκ νέου τη πύλη της ΑΕΠΙ, απαιτώντας αναλυτικούς λογαριασμούς και καταστατικά, για να τους αποδείξουν ότι τα λεφτά που δικαιούται είναι πολύ περισσότερα από τα 60.000 ευρώ που του είχαν βγάλει εκείνοι. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επικράτησε ένας χαμός μεταξύ των δικηγόρων των δυο πλευρών, καταλήγοντας σε ένα πρώτο συμβιβασμό, ώστε να μη λύσουν τις οικονομικές διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες. Τι γίνεται όμως με τα χρήματα από τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αυτομάτως τα χρήματα αυτά εισπράττουν σε βάθος χρόνου, για 70 χρόνια για την ακρίβεια, οι άμεσα κληρονόμοι του θανόντος καλλιτέχνη, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς του και τα αδέλφιά του. Σύμφωνα με όσα ακούγονται από στόμα σε στόμα, άτομα της οικογένειας του τραγουδιστή έχουν επισκεφτεί ήδη τα γραφεία της ΑΕΠI για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα