Απολύει 2.600 εργαζόμενους η Rolls-Royce

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε την κατάργηση 2.600 θέσεων εργασίας μέσα στους προσεχείς 18 μήνες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά από την δημοσιοποίηση μιας μείζονος προειδοποίησης περί μείωσης των κερδών της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μηχανών αεροσκαφών στον κόσμο προήγαγε τον Ντέιβιντ Σμιθ, ως σήμερα χρηματοοικονομικό διευθυντή του τμήματος κατασκευής αεροδιαστημικού υλικού, σε νέο οικονομικό διευθυντή τού ομίλου στην θέση τού Μαρκ Μόρις, ο οποίος αποχωρεί ύστερα από 27 χρόνια.

Οι θέσεις οι οποίες θα καταργηθούν κυρίως αφορούν στο τμήμα αεροδιαστημικού υλικού. «Προβαίνουμε σε αποφασιστικές διοικητικές ενέργειες και επιταχύνουμε την πρόοδό μας σε ό, τι αφορά τις προσπάθειες να μειωθεί το κόστος», υπογράμμισε ο Τζον Ρίστον, διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce. Ο ίδιος πρόσθεσε, εξάλλου, πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν θα είναι τα τελευταία, όμως θα συμβάλλουν ώστε η βρετανική εταιρεία να γίνει ισχυρότερη και πιο κερδοφόρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα